https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MasterCardLogo-icoon.jpg
MasterCard en Microsoft werken aan universele identificatie
Je kan tegenwoordig bijna niet meer zonder een programma dat jouw wachtwoord beheert, zoals Keychain in the Cloud of 1Password. Want als je op het internet veilig bezig bent dan zal je voor alle websites steeds andere wachtwoorden moeten gebruiken, die allemaal onthouden is gewoon niet te doen.

MasterCard en Microsoft hebben nu in een persbericht laten weten dat zij zamen bezig zijn met een oplossing hiervoor. Maar dat persbericht blijkt jammer genoeg geen details te bevatten van de manier waarop deze twee bedrijven dat samen op willen lossen, het leest vooral als een samenvatting van het huidige probleem, en een hoop goede intenties om daarvoor een oplossing te gaan bieden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Mastercard-and-Microsoft.png
MasterCard en Microsoft werken aan universele identificatie


Zo zegt Ajay Bhalla, president, cyber and intelligence solutions bij Mastercard het volgende:

Citaat
Today’s digital identity landscape is patchy, inconsistent and what works in one country often won’t work in another. We have an opportunity to establish a system that puts people first, giving them control of their identity data and where it is used. Working with Microsoft brings us one step closer to making a globally interoperable digital identity service a reality, and we look forward to sharing more very soon.

En Joy Chik, corporate vice president, Identity bij Microsoft zegt er in datzelfde persbericht het volgende over:

Citaat
Digital identity is a cornerstone of how people live, work and play every day. We believe people should be in control of their digital identity and data, and we’re thrilled to first work with Mastercard to bring new decentralized identity innovations to life.

Kortom, op het moment vooral een aankondiging, maar weinig concreets. En het lijkt vooral de vraag op te werpen of dit wel de richting is waarin de oplossing gezocht moet worden. Bij mij voldoet Keychain in the Cloud prima, en ik ken erg veel tevreden gebruikers van 1Password.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PatentApplePaspoortRijbewijs.png
MasterCard en Microsoft werken aan universele identificatie


Misschien is de aanpassing er dus allang. En voor de gebruikers van Keychain in the Cloud is er het goede nieuws dat we aan dit patent kunnen zien dat Apple al bezig is om ook gevoelige documenten als paspoorten en rijbewijzen veilig op te slaan. Dat gaat dan natuurlijk met behulp van het Secure Element, het gedeelte van de processor waar Apple zelf ook niet bij kan.

Meer over het Secure Element vind je op deze support-pagina van Apple zelf over Apple Pay.

Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert