geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AffinityPhoto-icoon.jpg
Affinity komt met de eerste update na de overname door Canva
In maart van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Affinity door Canva was overgenomen. Dat leidde tot veel heftige en vooral bezorgde reacties van de gebruikers van deze software, ook hier op MacFreak. Affinity’s boodschap was duidelijk niet voldoende om iedereen gerust te stellen.

Daardoor bracht Affinity nog een extra belofte naar buiten, in het kort: we blijven updates uitbrengen en de software blijft zonder abonnement te koop.


Inmiddels is versie 2.5 uit van Affinity Photo, Affinity Designer en Affinity Publisher, de tegenhangers van Adobe’s Photoshop, Illustrator en InDesign. Daarin vinden we onder andere ondersteuning voor variabele lettertypes, een nieuw QR Code Tool, een Stroke Width Tool in Designer, in diezelfde app verbeteringen voor de Pencil Tool en nog veel meer.

Het persbericht over deze update vind je hier en voor de complete release notes kan je op deze pagina terecht. Bekijk je liever video’s met al het nieuws, dan kan je hieronder je hart ophalen.#Affinity
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: iSan
Bedankt!  :thumbs-up:

Dat Variable Fonts niet goed mee kunnen komen met export to PDF, valt te begrijpen, alleen, je kunt toch lettercontouren maken bij speciale objecten of hele opmaak?
8GB te weinig bij nieuwe Macs? RAM/SSD upgrades te duur?
Klaag svp hier: https://www.apple.com/feedback/
geplaatst door: Dedee
De Pencil Tool met minder ankerpunten is voor mij een plus, al vrees ik dat hierdoor de Livetrace zoals in AI ook verder weg lijkt. En dan de Pressure Tool die veel vlotter werkt. Mooi!