geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sunface-UV-Selfie-icoon.jpg
Met deze apps bescherm je jezelf tegen de zon
De zomer is inmiddels echt in het land, en dus zullen veel van ons waarschijnlijk ook van de zon genieten, eventueel gecombineerd met een verfrissende duik. Daarbij is het wel verstandig om te zorgen dat je niet verbrandt, en daar kunnen apps op je telefoon ook bij helpen.

De app QSun kan je op basis van je locatie laten zien wat de UV-index daar is, welke beschermingsfactor je zonnebrandcrème moet hebben en hoe lang je nog in de zon kan blijven zitten. Deze app bestaat voor zowel iOS als voor Android, verzamelt geen privacy gevoelige data en is ook te gebruiken zonder abonnement (met abonnement kan je bijvoorbeeld ook zien of je juist zonlicht nodig hebt om meer vitamine D aan te maken, en nog veel meer).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.QSunInterface.jpg
Met deze apps bescherm je jezelf tegen de zon

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

De app UVLens is wat minder uitgebreid, maar alle belangrijke functies van QSun zijn er ook in. Deze app laat geen advertenties zien, maar geeft geen details over welke data verzameld worden, en verdient dus mogelijk meer met gegevens die over jou verzameld worden. Ook deze app bestaat voor iOS en voor Android en zal je in ieder geval helpen om je huid gezonder te houden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.UVLensInterface.jpg
Met deze apps bescherm je jezelf tegen de zon


Motivatie

Ben je niet gemotiveerd om een app te gebruiken die je tijd in de zon bijhoudt en je zo helpt jezelf te beschermen, dan is Sunface - UV-Selfie misschien een goed hulpmiddel. Met deze app kan je zien hoe je huid er uit zal zien over vijftien jaar als je jezelf niet goed beschermt. Dat is nogal confronterend, dus als je van die school bent dan helpt dit misschien. Ook deze app bestaat voor iOS en voor Android.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Sunface-UV-SelfieInterface.jpg
Met deze apps bescherm je jezelf tegen de zon


Jezelf controleren

Ondanks alle goede zorgen kan je natuurlijk toch iets op je huid hebben waar je je zorgen over maakt. Een app die je kan gebruiken om te kijken hoe dat zich ontwikkelt is Huidmonitor van de Stichting Melanoom. Daarbij kan je (moeder)vlekken op je huid fotograferen en bijhouden of die gelijk blijven, of groter worden. Mocht je denken dat er iets aan de hand is, dan natuurlijk altijd contact opnemen met je huisarts. Ook deze app bestaat voor iOS en voor Android.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HuidmonitorStichtingMelanoomInterface.jpg
Met deze apps bescherm je jezelf tegen de zon
 #AppStore #Tip
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.