geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MicrosoftOffice2016.jpg
Microsoft’s Office-app krijgt ondersteuning voor muizen en trackpads
Van de grote partijen met apps in de App Store is Microsoft er een die vaak al relatief snel de apps aanpast op de nieuwe dingen in iOS of iPadOS. Zo kwam er bijvoorbeeld al vrij snel ondersteuning vanuit Redmond voor Split View in Outlook, veel andere apps deden daar veel langer over.

Ook nu lijkt dat weer het geval, volgens The Verge krijgt Microsoft’s Office-app dit najaar al ondersteuning voor trackpads en muizen. Deze optie zit sinds de 13.4 update van ruim een maand geleden voor het eerst in iPadOS, ondersteuning in de Office-app zal er mede ook voor zorgen dat deze functie ook in veel meer andere apps zal verschijnen.


De ondersteuning voor muizen en trackpads werkt niet alleen met Apple’s eigen Magic Keyboard, maar daarnaast ook met de Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2 en met muizen en trackpads van andere partijen.met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde #Microsoft #iPadOS
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: doctor_apple
Goed nieuws!

Maar eigenlijk ironisch dat we blij worden van muis ondersteuning in Office, dit terwijl volgens mij dit op elk denkbaar ander platform altijd erin heeft gezeten ...

geplaatst door: puk1980
@GeorgeM: Bedankt voor die link!


Microsoft is inderdaad al een tijdje goed bezig, ook op de iPad.

Op mijn werk wordt de hele MS Cloud familie gebruikt: Teams, Outlook, Edge, Yammer, OneNote, Whiteboard, PowerPoint, Excel, Word, Visio, etc.

En al die programma’s zijn óók beschikbaar op de iPad. Hetgeen betekent dat ik Teams meetings kan volgen op de iPad, met mijn nieuwe AirPods Pro doppen in de oren. En die apps werken eigenlijk allemaal prima op de iPad. Programma’s zoals Word op de iPad gebruik ik uiteraard vooral “consumptief”, om toegestuurde of in de Cloud gelinkte bestanden te kunnen lezen. Misschien dat ik met Bluetooth keyboard en straks de muis nog eens content ga produceren op de iPad. Zou Steve dan toch gelijk gaan krijgen (“Post PC area”)?
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Tja, MS heeft gewoon goede software, zeker voor bedrijven. Daar kun je helaas niet omheen. Dus iedere verdere ontwikkeling juich ik zeker toe.
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
geplaatst door: Jurriaan
Helaas valt mijn muis continu weg in verbinding met de ipad. Desondanks fijn dat Microsoft dit op pakt want mijn werkgever werkt met Microsoft als basis.
SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 15 beta | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380 | Logitech Folio