https://www.macfreak.nl/modules/news/images/KristallenBol-icoon.jpg
Ming-Chi Kuo: 14.1-inch MacBook Pro, nieuwe iMac Pro en meer
Het orakel Ming-Chi Kuo heeft gesproken, dit keer voorspelt hij zes nieuwe producten van Apple met mini-LED. Daarbij is het opvallend dat hij verwacht dat het coronavirus geen invloed op de productie zal hebben, onduidelijk is of hij daarmee suggereert dat ze niet in China gemaakt worden.

Maar eerst die zes nieuwe devices. Volgens Ming-Chi Kuo komt Apple de komende tijd met een 7.9-inch iPad‌ mini, 10.2.-inch iPad en 12.9-inch iPad Pro, een vernieuwde iMac Pro en 16-inch ‌MacBook Pro‌ en als laatste een 14.1-inch MacBook Pro. Die laatste is natuurlijk de opvolger van de huidige 13-inch MacBook Pro, maar dan met smallere randen rond het scherm, zodat het schermoppervlak groter kan worden terwijl de behuizing niet, of nauwelijks, verandert. Met andere woorden, hetzelfde wat we al zagen bij de overgang van de 15-inch naar de 16-inch MacBook Pro afgelopen jaar.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookPro2019.jpg
Ming-Chi Kuo: 14.1-inch MacBook Pro, nieuwe iMac Pro en meer


Ming-Chi Kuo noemt het niet, maar het ligt in de lijn der verwachting dat deze nieuwe 14.1-inch MacBook Pro ook het nieuwe toetsenbord gaat krijgen, dat nu al in de nieuwe 16-inch MacBook Pro wordt gebruikt. Dat toetsenbord heeft een schaar-mechanisme, terwijl er een aantal technische dingen van het vlindertoetsenbord in verwerkt zijn. Kortom, het beste van twee werelden, terwijl het veel minder gevoelig is voor vuil en dergelijke.

De geruchten dat Apple werkt aan mini-LED komen al meer dan een jaar voorbij. Deze techniek heeft veel voordelen, waaronder de mogelijkheid voor hoger contrast, hogere helderheid, diepere zwarten, minder energiegebruik, minder kans op inbranden dan OLED en het heeft een langere levensduur. En het "mini" in mini-LED wordt niet voor niets gebruikt, ze kunnen tot 1/100ste van de 'grootte' van de tot nu toe gebruikte LED's zijn.

Hieronder de letterlijke tekst van Ming-Chi Kuo:

Citaat
The product research and development for mini LED remain unaffected by the COVID-19. The visibility for commercialization has even exceeded the expectations in our previous report.

The trend for Apple's development and promotion of mini LED are more identifiable in five years. We predict that Apple is currently developing six mini-LED-support products (vs. the previous report of only two products), including a 12.9-inch ‌iPad Pro‌, a 27-inch ‌iMac Pro‌ in 4Q20, a 14.1-inch ‌MacBook Pro‌ (upgraded from 13.3-inch), a 16-inch ‌MacBook Pro‌, a 10.2-inch ‌iPad‌, and a 7.9-inch ‌iPad‌ mini in 2020.

Ming-Chi Kuo maakt hier duidelijk dat volgens hem de vernieuwde 12.9-inch ‌iPad Pro‌ en 27-inch ‌iMac Pro‌ in het vierde kwartaal (4Q20 )  zullen worden uitgebracht. Voor de rest geeft hij alleen aan dat die dit jaar zullen komen, zonder dat er een kwartaal bij wordt vermeld.


met dank aan forumlid 'puk1980', die dit nieuws als eerste meldde op het forum #MacBookPro #iPad #iPadPro #iPadMini
geplaatst door: Robert
geplaatst door: puk1980
Ik luister nu naar het nieuwe album van Lady Gaga, lekker genietend van een zonnige Pinkstervakantie!