https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Ming-Chi Kuo: iPhones 2020 met Time-of-Flight 3D camera’s
Een Time-of-Flight (ToF) 3D camera is een camera die meet hoeveel tijd het kost voordat licht van een laser of LED weerkaatst op objecten om ons heen. Daardoor kunnen niet alleen erg snel afstanden gemeten worden, maar de ruimte ook helemaal 3D in kaart worden gebracht.

Volgens een nieuwe notitie aan investeerders van analist Ming-Chi Kuo is dit precies wat Apple gaat inbouwen aan de achterkant van de iPhones die volgend jaar op de markt gaan komen, we zullen hier dus nog even geduld voor moeten hebben. Deze optie zou alleen aan de twee duurste modellen toegevoegd worden, wel verwacht hij dat alledrie de modellen die dan op de markt zullen komen net zoals nu Face ID zullen hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneXsAndXsMax2x.jpg
Ming-Chi Kuo: iPhones 2020 met Time-of-Flight 3D camera’s


Hieronder een citaat van wat Ming-Chi Kuo hierover geschreven heeft, waarbij VCSEL staat voor “vertical-cavity surface-emitting laser”.

Citaat
We predict that three new 2H20 iPhone models will all be equipped with front Face ID, and two of the new models will provide rear ToF. We estimate that shipments of iPhone models equipped with front and rear VCSEL (front structure light and rear ToF) will be 45mn units in 2020.

Dit is niet voor het eerst dat er voorspeld wordt dat Apple VCSELs gaat gebruiken, eerder kwam Bloomberg ook al met vergelijkbaar nieuws. Volgens dat artikel zou de laser tot ongeveer 4,5 meter reiken. Dat is een stuk verder dan Face ID, dat haalt maximaal een afstand van 50 centimeter, maar genoeg om de ruimte direct voor ons te kunnen scannen.

Ming-Chi Kuo schreef eerder dat hij dit alleen verwachtte in iPhones met 5G, omdat Apple een ‘revolutionaire AR ervaring’ (“revolutionary AR experience”) zou willen gaan bieden. Dat komt goed uit, want de verwachting is dat de eerste iPhones met 5G dan ook uit zullen komen. Met andere woorden, beide voorspellingen lijken keurig samen te vallen.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Ming-Chi Kuo: iPhones 2020 met Time-of-Flight 3D camera’s
reactie #1 geplaatst: 30 juli 2019 - 14:17
Alle grote camera fabrikanten (Panasonic, Sony, Fujitsu...) zijn deze technologie aan het onderzoeken en experimenteren met mogelijke industriële & consumenten-toepassingen.

https://www.43rumors.com/panasonic-develops-long-range-tof-image-sensor/
geplaatst door: Loureiro
antw: Ming-Chi Kuo: iPhones 2020 met Time-of-Flight 3D camera’s
reactie #2 geplaatst: 30 juli 2019 - 16:27
Was Sony niet de huisleverancier van Apple's camera modules?

Mogelijk deze sensor of een broertje hiervan?

https://www.systemplus.fr/reverse-costing-reports/sonys-3d-time-of-flight-depth-sensing-camera-module/

geplaatst door: doctor_apple