Moet macOS meer overnemen van iPadOS?
geplaatst: 22 november 2019 - 12:37
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macOS-Catalina-icoon.jpg
Moet macOS meer overnemen van iPadOS?
Waarschijnlijk is nog niet iedereen over naar macOS 10.15 Catalina. Vooral in een werkomgeving wordt meestal pas overgegaan naar een nieuwe versie van een macOS als daar niet alleen de belangrijkste bugs uit zijn, maar ook zeker is dat alle programma’s daar echt goed in werken.

Maar ondertussen wordt er bij Apple natuurlijk al gewerkt aan macOS 10.16, voor designer Kamer Kaan Avdan een aanleiding om een concept te maken van hoe hij denkt wat dat allemaal zou moeten kunnen, en hoe dat er uit zou moeten zien. Daarbij leent hij veel van het ‘platte’ uiterlijk van iPadOS, en ook van die mogelijkheden daarin. Een voorbeeld is de verbeterde drag-and-drop, waarbij rekening wordt gehouden met de apps die op dat moment al open staan.


Maar er komt veel meer aan bod in dit concept. Bijvoorbeeld een compleet nieuw design voor de zowel de Finder als de Systeemvoorkeuren, de mogelijkheid om widgets op het bureaublad blijvend zichtbaar te houden, een nog donkerder Donkere Modus, een makkelijker manier om AirPods met macOS te kloppelen, en nog meer. #macOS #iPadOS
geplaatst door: Robert