https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Netflix voor iOS heeft eindelijk ondersteuning voor PiP
Io de WWDC van het vorig jaar presenteerde Apple iOS 9, en één van de vele nieuwe dingen daarin was de mogelijkheid om video's te laten spelen in een klein venster op een iPad terwijl je iets anders aan het doen bent. Deze Picture in Picture (PiP) functie liet zien hoe goed iOS multitasking ondersteunt.

De verwachting was dat alle bedrijven die video-apps hebben deze functie erg snel toe zouden passen in een update, maar kennelijk hadden ze bij Netflix niet zoveel tijd voor hun iOS app. Want iOS 9 is al uit sinds september van het vorig jaar, en al die tijd was het niet mogelijk om met Netflix de video's PiP af te spelen.

Maar er is goed nieuws, er is net een update uitgekomen voor de Netflix-app, en deze versie (8.7.0) heeft wel PiP ingebouwd.

Er is trouwens nog wel werk te doen voor Netflix, want PiP en Slide Over worden in deze versie ondersteund, maar Split View staat nog steeds niet op het menu. Om PiP te gebruiken moet je trouwens wel minimaal iOS 9.3.2 op je iPad hebben staan, en die iPad moet minstens een iPad mini 2 of een iPad Air zijn.


geplaatst door: Robert