geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ProDisplayXDR-icoon.jpg
Nieuw Apple Studio Display zou 7K Resolutie krijgen
Apple heeft op dit moment een gat tussen de Mac Pro en het Pro Display XDR en de rest van het aanbod, bij de displays is er niet eens meer iets van Apple zelf te vinden. Als de geruchten over de Mac Studio kloppen dan zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

Maar die verandering zou niet alleen bij de Mac gebeuren, mogelijk komt er ook een nieuw Apple Studio Display die de optie ‘onder’ het Pro Display XDR gaat worden. Dit display zou een ingebouwde chip van Apple zelf hebben, waardoor een gedeelte van de rekenkracht geleverd zou gaan worden, en een resolutie van maar liefst 7K leveren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ProDisplayXDR.jpg
Nieuw Apple Studio Display zou 7K Resolutie krijgen


Als die laatste twee onderdelen kloppen dan wordt het prijskaartje van dit display mogelijk lager dan dat van het Pro Display XDR, maar waarschijnlijk wel hoger dan wat de meesten van ons verwachten. Want met een ingebouwde chip en 7K resolutie zorgen natuurlijk ook voor een bijbehorend prijskaartje.

De doelgroep die zo’n display mogelijk wel zal aanspreken zijn de ‘prosumers’, de doelgroep waarvoor een Pro Display XDR te duur is, maar die wel graag een display met zo veel mogelijk pixels zou willen hebben. En laat dat nu net de doelgroep zijn waarvoor de Mac Studio ook voor bedoeld is…

6K vs. 7K

Het huidige Pro Display XDR heeft een 32-inch scherm met een 6K resolutie (6016 x 3384), met 218 pixels per inch (PPI). Als het Apple Studio Display inderdaad een 7K resolutie krijgt met hetzelfde 32-inch beelddiagonaal dan zou het 245 PPI halen.

Krijgt het dezelfde 218 PPI, dan zou de beelddiagonaal op 36-inch uitkomen. #ProDisplayXDR #MacStudio #Gerucht
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Nieuw Apple Studio Display zou 7K Resolutie krijgen
5 maart 2022 - 11:02    reactie #1
geplaatst door: McHenri
De vraag is of we daar iets gaan aan hebben.

Men doet moeite om steeds weer het warme water uit te vinden hé ?
Nieuw Apple Studio Display zou 7K Resolutie krijgen
5 maart 2022 - 11:20    reactie #2
geplaatst door: puk1980
Een 36" scherm met een resolutie van 6784*3816 zou een optie zijn. Ik denk dat Apple vasthoudt aan de standaard Retina schaling (216dpi).
Certified Terminal Guru.