Nieuw systeem bij Apple om bugs eerder aan te pakken
geplaatst: 21 november 2019 - 17:23
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
Nieuw systeem bij Apple om bugs eerder aan te pakken
Tot voor kort had iOS 11 de twijfelachtige eer dat het de meest buggy versie van iOS ooit was, inmiddels in dat stokje overgenomen door iOS 13. Als er zoveel updates na het uitbrengen nodig zijn, dan betekent dat  eigenlijk automatisch dat er iets niet lekker loopt bij Apple.

Dat het anders kan liet iOS 12 zien. Dat dit de meest stabile versie van iOS was kwam door de extra focus daarop, een focus die er trouwens was omdat iOS 11 bij het uitkomen teveel bugs had. Ter verdediging van Apple, iOS is in de afgelopen jaren steeds complexer geworden. En hoe complexer het besturingssysteem, hoe meer kans op bugs. Maar er zijn ook aanwijsbare redenen binnen het proces bij Apple, volgens Mark Gurman van Reuters gaat Apple’s Senior Vice President of Software Engineering Craig Federighi daar nu wat aan doen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BugfixesEersteTweeMaandeniOS7TotEnMetiOS13.jpg
Nieuw systeem bij Apple om bugs eerder aan te pakken


Nieuw systeem

Bij iOS stonden alle nieuw toegevoegde functies allemaal aan, als daar dan ergens een grote bug in zat betekende dat soms dat een test-device een tijdlang niet bruikbaar was. In het nieuwe systeem kunnen nieuwe functies stuk voor stuk aan- of uit worden gezet, via zogenaamde Flags.

Dit nieuwe systeem wordt nu ook al gebruikt bij de ontwikkeling van iOS 14, over een klein jaar kunnen we dus zelf allemaal beoordelen of dit inderdaad geholpen heeft. Daarbij wordt trouwens ook gekeken of alle nieuwe plannen en wensen wel in iOS 14 moeten komen, mogelijk komt er in 2021 een extra update voor iOS 14 met de dingen die in de herfst nog niet haalbaar zijn. iOS 14 heeft op dit moment als codenaam ‘Azul’, die latere update heeft als codenaam ‘Azul +1’.

Het nieuwe systeem zal ook gebruikt worden bij de ontwikkeling van iPadOS, watchOS, macOS en tvOS. Hopelijk betekent dit dat tweet als hieronder, van de invloedrijke ontwikkelaar Marco Arment, verleden tijd zullen zijn. Bij Apple wordt ondertussen ook weer aan iOS 13.3 gewerkt, later dit jaar zou er nog een grote release met nieuw dingen voor iOS 13 worden uitgebracht. #iOS
geplaatst door: Robert
antw: Nieuw systeem bij Apple om bugs eerder aan te pakken
reactie #1 geplaatst: 21 november 2019 - 20:40
Ja een andere keuze dan dit erkennen had Apple ook niet. Idee om de software terug te vereenvoudigen.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
antw: Nieuw systeem bij Apple om bugs eerder aan te pakken
reactie #2 geplaatst: 22 november 2019 - 06:21
Het Feature Flags principe is al langer bekend. Als je meer wilt weten, zie de link.

https://martinfowler.com/articles/feature-toggles.html
geplaatst door: puk1980
Nee inderdaad, puk heeft nog niet geupgrade naar Catalina.