https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netwerk-icoon.jpg
Nieuwe adapter van USB-C naar 5 Gbps Ethernet netwerk
Apple verkoopt een paar adapters voor USB-C/Thunderbolt 3 naar Ethernet, bijvoorbeeld de eigen Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter (€ 35,00). Maar die adapter blijft steken op Gigabit Ethernet, en dat is natuurlijk zonde als je op een netwerk zit dat sneller is.

Inmiddels is er wel een andere optie. Maar daarvoor moet je niet bij Apple zijn, die is onder andere bij Amazon.de te vinden. Die is trouwens op dit moment nog wel een heel stuk duurder (€ 169,00), maar aangezien het verbinden op dit soort netwerken meestal een zakelijke aangelegenheid is zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn. Deze adapter heeft ook geen voeding nodig, die komt binnen via de USB-C aansluiting, aan de andere kant vind je een standaard Ethernet-aansluiting.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.EthernetNaarUSB-Cadapter.jpg
Nieuwe adapter van USB-C naar 5 Gbps Ethernet netwerk

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Uit de doos zal deze adapter niet werken met macOS (ook niet met Windows of Linux), want er is een driver voor nodig. Daarbij gaat het om de Aquantia AQC111U driver, en die is te vinden op deze pagina.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Nieuwe adapter van USB-C naar 5 Gbps Ethernet netwerk
reactie #1 geplaatst: 24 mei 2019 - 14:35
Voor dat geld koop je ook een QNA-T310G1S 10 gig sfp-thunderbolt adapter. ;-)
Via sfp kan je ook rechtstreeks in de uplink poorten van de switch gaan.
Is ondertussen redelijk standaard aan het worden bij de grotere switchen.

https://macupgrade.eu/catalog/thunderbolt-10g-ethernet-adapter-p-1724.html#.XOfkoi2iHUI
Hier ook nog een thunderbolt 3 naar 10 gigabit rj45 voor 199 euro.
geplaatst door: jef
antw: Nieuwe adapter van USB-C naar 5 Gbps Ethernet netwerk
reactie #2 geplaatst: 24 mei 2019 - 15:18
Ik schreef dit omdat deze adapter net uit is gekomen, relatief aantrekkelijk leek en ik zo snel geen betere optie kon vinden.

Maar ik had ook all een grijs vermoeden dat als er betere opties zouden bestaan dat die dan door jullie aangedragen zouden worden, en ik wordt na iets meer dan twee uur al op mijn wenken bediend...  ;)
geplaatst door: Robert