https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Notes-app-icoon.jpg
Nieuwe Agenda-app maakt Notities nog meer een alleskunner
De afgelopen tijd heeft Apple de Notities-app in zowel iOS als macOS almaar verder verbeterd, zozeer dat een alternatief als bijvoorbeeld Evernote eigenlijk niet, of nauwelijks, meer nodig is.

Ook in iOS 11 kwamen er weer veel dingen bij voor de Notities-app, bijvoorbeeld het kiezen van papierstijlen, de mogelijkheid om tabellen in Notities te gebruiken en er documenten mee te scannen. Meer over die drie nieuwe functies kan je hier vinden, in de video hieronder komen alle nieuwe dingen in Notities in iOS 11 voorbij en deze support-pagina van Apple zelf geeft een goed overzicht.Heb je inmiddels ook de verborgen kracht van Notities ontdekt, dan is Agenda waarschijnlijk de app voor jou. Want met deze app worden de Notities-app en de Agenda-app die al op je Mac of iDevice staat naadloos met elkaar geïntegreerd.

Naamsverwarring

Als je jouw devices in het Nederlands gebruikt dan is het wel een beetje verwarrend dat zowel Apple's kalender-app Agenda heet, en deze nieuwe app ook. Dat is niet de schuld van de makers van deze app, maar van een keuze die bij de Nederlandse vertaling gemaakt is. Want die ingebouwde app heet in het Engels Calendar, en had dus in het Nederlands eigenlijk ook gewoon Kalender moeten heten.

https://agenda.com/img/hero.png
Nieuwe Agenda-app maakt Notities nog meer een alleskunner

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

In de afbeelding hierboven kan je zien hoe mooi die integratie er uit ziet, pas in de praktijk zal je zelf kunnen zien hoe handig het allemaal samenwerkt. In de afbeelding hieronder zie je bijvoorbeeld hoe je makkelijk een afspraak in Notities toe kan voegen aan je kalender dankzij de nieuwe Agenda-app, terwijl je ook een uitstekend overzicht hebt op de al bestaande afspraken daarin.

https://agenda.com/img/screenshot-calendar.png
Nieuwe Agenda-app maakt Notities nog meer een alleskunner

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Om Agenda te gebruiken zal je minimaal macOS 10.12 in gebruik moeten hebben. De app zelf is gratis, maar er zitten een aantal Premium-functies in die alleen zijn te gebruiken als je daarvoor betaalt. De app is te vinden op de website van de makers, maar het is ook te vinden in de Mac App Store.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Nieuwe Agenda-app maakt Notities nog meer een alleskunner
reactie #1 geplaatst: 6 april 2018 - 14:45
Dat ziet goed uit, ga ik binnenkort eens uitproberen!
geplaatst door: anraadts