Nieuwe AirPods ontdekt in de Bluetooth SIG Database
geplaatst: 6 november 2018 - 12:55
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPod-icoon.jpg
Nieuwe AirPods ontdekt in de Bluetooth SIG Database
De geruchten dat Apple bezig is aan nieuwe AirPods en dat die over niet al te lange tijd uit zullen komen doen al een tijdje de ronde. Natuurlijk ook erg voor de hand liggend, want ze zijn een doorslaand succes gebleken, ze zouden gek zijn bij Apple als ze daar niet verder op door zouden borduren.

Het lijkt er nu op dat die nieuwe AirPods niet al te lang meer op zich zullen laten wachten. Want in de database van de Bluetooth Special Interest Group (SIG), de groep achter de standaarden voor Bluetooth en de bewaker daarvan, zijn AirPods aangetroffen die werken met Bluetooth 5.0. Bij de huidige AirPods is dat Bluetooth 4.2, samenwerkend met Appleā€™s eigen W1 chip. Bluetooth 5.0 brengt onder andere verbeteringen aan de Bluetooth Low Energy standaard, waardoor je oortjes nog minder snel leeg zullen raken.


Een andere interessante functie van Bluetooth 5.0 is Dual Audio, hiermee kan audio tegelijkertijd afgespeeld worden op twee aangesloten devices. Dat kan dus op zowel meerdere speakers als meerdere oortjes. Verder zorgt Bluetooth 5.0 voor meer bereik in afstand, is de verbinding sneller en kan er meer data over getransporteerd worden. Meer hierover is te vinden in deze paper van de Bluetooth SIG zelf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsBuetooth5.0Registratie.jpg
Nieuwe AirPods ontdekt in de Bluetooth SIG Database


Bluetooth 5.0 zit al in aardig wat apparaten die door Apple gemaakt worden. In iPhones is dat zo sinds de iPhone 8 en iPhone X, het is ook te vinden in de MacBook Pro modellen die dit jaar uit zijn gekomen en het is ook te vinden in de Apple TV 4K.

Ook in de nieuwe Mac mini is Bluetooth 5.0 ingebouwd, maar opvallend genoeg moet de nieuwe MacBook Air het nog met Bluetooth 4.2 doen.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert