https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Accessibility.jpg
Nieuwe dingen in Toegankelijkheid die voor iedereen interessant zijn
Als je wel eens iets hebt aan willen passen in iOS dan is de kans groot dat je daarvoor in Instellingen → Toegankelijkheid moest zijn. De instellingen daar zijn eigenlijk bedoeld voor mensen met een handicap, maar blijken in de praktijk vaak voor iedereen een uitkomst.

In iOS 14 blijkt er in Toegankelijkheid → Aanraken een nieuwe functie te zitten waarmee je door twee of drie keer op de achterkant te tikken allerlei functies kan activeren. Hieronder zie je hoe dit werkt, en de lijst aan mogelijkheden die je bij beide opties krijgt. Daarbij zitten dus bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om zo een schermafbeelding te maken (Screenshot), of een handeling die je net hebt gedaan weer ongedaan maken (Shake). Kortom, ook hier zitten mogelijkheden bij die waarschijnlijk voor meer van ons interessant zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14Backtap.jpg
Nieuwe dingen in Toegankelijkheid die voor iedereen interessant zijn


Daarnaast wordt er een ook nieuwe functie aan Toegankelijkheid in iOS 14 toegevoegd die vooral interessant is voor iedereen waarvan het gehoor niet meer zo best is. Speciaal daarvoor is er een optie bij gekomen die allerlei geluiden kan herkennen. In de afbeelding helemaal links in de tweet hieronder kan je zien welke opties dat zijn, daarnaast de meldingen die je kan krijgen als zo’n geluid waargenomen wordt.


Let op, Apple vermeldt zelf bij deze laatste mogelijkheid dat die nog in een beta-fase zit, en dat het beslist niet de bedoeling is om hier gebruik van te maken in omstandigheden waardoor je gewond zou kunnen raken, waarbij grote risico’s bestaan en ook niet voor navigatie. #iOS
geplaatst door: Robert
In iOS 14 blijkt er in Toegankelijkheid → Aanraken een nieuwe functie te zitten waarmee je door twee of drie keer op het scherm te tikken allerlei functies kan activeren.
Let wel - dit blijkt niet uit de tekst - het gaat hier om tikken op de achterkant van de iPhone. Dat is het nieuwe aan deze feature :wink:.

geplaatst door: boiing
@boiing: bedankt voorde aanvulling, het nieuwsbericht is aangepast.
geplaatst door: Robert