https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPad-9,7-inch-2018-icoon.jpg
Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
De geruchten deden al de ronde: Apple zou komen met een goedkopere iPad waarmee de Apple Pencil ook zou werken. De prijs van de iPad werd weliswaar niet verlaagd, maar vanaf nu kan de goedkoopste 9,7-inch iPad wel ook met dit tekengerei overweg.

Hieronder het Nederlandstalige persbericht dat Apple hierover verstuurde in zijn geheel, inclusief de afbeeldingen uit het Engelse persbericht. De complete Engelse versie hiervan is te vinden op deze pagina.

Apple introduceert nieuwe voor Apple Pencil geschikte 9,7-inch iPad

Nog betere prestaties en berekend op moderne AR-apps – Verkrijgbaar vanaf € 359

https://www.apple.com/newsroom/images/product/ipad/standard/ipad_9_7_inch_pencil_slider_32718_big.jpg.large.jpg
Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil

De nieuwe iPad ondersteunt Apple Pencil en levert nog betere prestaties..

Chicago – 27 maart 2018 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de populairste iPad voortaan ook geschikt is voor Apple Pencil en bovendien nog betere prestaties biedt. De prijzen beginnen bij € 359. Met deze nieuwe combinatie van een 9,7-inch iPad plus Apple Pencil kunnen gebruikers nog creatiever en productiever zijn. Zo kunnen ze snel een idee uittekenen, aantekeningen maken of schermafbeeldingen annoteren. Deze nieuwe iPad is veelzijdiger dan ooit. Hij heeft een groot Retina-display, een A10 Fusion-chip en geavanceerde sensoren die garant staan voor meeslepende augmented reality-ervaringen. Verder is hij bijzonder handzaam en gebruiksvriendelijk, en gaat de batterij een hele dag lang mee.1

“iPad staat voor onze visie op de toekomst van computers. Honderden miljoenen mensen in de hele wereld gebruiken hun iPad dagelijks, voor hun werk, op school of gewoon voor de lol. De 9,7-inch iPad was al ons populairste model. Deze nieuwe uitvoering biedt mensen nog meer mogelijkheden om hun creativiteit aan te boren en hun leerproces te optimaliseren”, vertelt Greg Joswiak, Vice President Product Marketing van Apple. “Onze populairste en betaalbaarste iPad is nu ook geschikt voor Apple Pencil. Dat betekent dat nog meer gebruikers kunnen profiteren van de geavanceerde mogelijkheden van een van onze creatiefste tools. Verder is deze iPad voorzien van de krachtige A10 Fusion-chip, een prachtig groot Retina-display, geavanceerde camera’s en sensoren die garant staan voor verbluffende AR-ervaringen die op andere devices simpelweg niet mogelijk zijn.”

https://www.apple.com/newsroom/images/product/ipad/standard/ipad_9_7_inch_apple_pencil_support_32718_inline.jpg.large.jpg
Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil

iPad heeft nu ondersteuning voor Apple Pencil, waardoor gebruikers nog creatiever en productiever kunnen zijn.

Op het 9,7-inch Retina-display van iPad komen details prachtig tot hun recht en spatten de kleuren van het scherm. De ingebouwde Touch-sensor met hogere resolutie maakt het gebruik van een Apple Pencil mogelijk. Apple Pencil is voor het eerst geïntroduceerd bij iPad Pro. Inmiddels is deze stylus uitgegroeid tot een populaire tool onder studenten, professionals en mensen met creatieve hobby’s, die ’m op allerlei manieren gebruiken. Voortaan kunnen er dus nog meer klanten mee werken.

Met een Apple Pencil kun je op een natuurlijke manier heel vloeiend tekenen. Geavanceerde sensoren meten zowel de druk die wordt uitgeoefend als de hoek waaronder dat gebeurt. Je kunt tot op de pixel nauwkeurig werken en de vertraging is nauwelijks merkbaar. Zo kun je eenvoudig en snel aantekeningen en illustraties maken in apps als Notability, Pages, Numbers, Keynote en Microsoft Office. Speciale technologie zorgt ervoor dat je je hand gewoon op het scherm kunt laten rusten als je met Apple Pencil aan het schrijven of tekenen bent.

De nieuwe iPad is uitgerust met de door Apple ontworpen A10 Fusion-chip met een 64-bits architectuur van desktopklasse. De CPU is 40 procent sneller en de graphics zijn 50 procent sneller.2 Daardoor verlopen multitasken en het gebruik van veeleisende grafische apps praktisch naadloos. De camera’s voor en achter bieden ook bij weinig licht een uitzonderlijke kwaliteit. Verder kun je er documenten mee scannen, films mee maken en mee facetimen.


iPad is ontworpen voor krachtige AR apps met het grote Retina display, krachtig processor, verbeterde camera's en geavanceerde sensors.

De nieuwe iPad fungeert als één grote zoeker voor meeslepende AR-ervaringen. Het Retina-display, de krachtige chip en de geavanceerde camera’s en sensoren (zoals de gyroscoop en de versnellingsmeter voor nauwkeurige bewegingstracking) zijn al helemaal berekend op de volgende generatie AR-apps.

De nieuwe 9,7-inch iPad is gemaakt voor mobiel gebruik. De stevige behuizing is uit één stuk aluminium gemaakt. De mobiele internetvoorzieningen zijn tot twee keer zo snel, dus is het nog makkelijker geworden om altijd en overal online te blijven.3 Dankzij Apple SIM kunnen klanten op hun device in meer dan 180 landen en regio’s rechtstreeks verbinding maken met mobiele netwerken.4


iOS 11 maakt iPad nog beter dan ooit door onder andere verbeterde multitasking.

iOS 11 bevat allerlei nieuwe features voor iPad. Via het Dock kun je in elk venster direct bij veelgebruikte apps en documenten en gaat multitasken bijna vanzelf met Split View en Slide Over. Met Drag & Drop verplaats je afbeeldingen, tekst of bestanden zo van de ene naar de andere app. Apple Pencil is nog verder geïntegreerd in iPad met ondersteuning voor direct invoegen. De Bestanden-app vormt een centrale plaats voor het beheren en terugvinden van bestanden, waar ze ook staan: op je iPad of in de cloud met ingebouwde ondersteuning voor iCloud Drive en diensten als Box en Dropbox.

Prijzen en verkrijgbaarheid
  • iPad is verkrijgbaar in een zilveren, spacegrijze en nieuwe gouden uitvoering voor een prijs vanaf € 359 voor het 32-GB Wi-Fi-model en € 449 voor het 32-GB Wi-Fi + Cellular-model op apple.com en in de Apple Store. Daarnaast is hij te koop bij erkende Apple resellers en enkele providers (prijzen kunnen verschillen). Ga voor meer informatie naar apple.com/ipad.
  • Apple Pencil is los verkrijgbaar voor € 99.
  • Scholen kunnen iPad en Apple Pencil aanschaffen tegen een speciale korting.
  • iPad kan nu al worden besteld en wordt dan later deze week uitgeleverd aan klanten en Stores in meer dan 25 landen en regio’s: Australië, België, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Singapore, Spanje, Tsjechië, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. India, Rusland, Thailand, Turkije en nog meer landen en regio’s volgen in april. Zuid-Korea en nog meer landen en regio’s volgen in mei.
  • Smart Covers voor iPad zijn verkrijgbaar voor € 39 in houtskoolgrijs, middernachtblauw, wit, rozenkwarts en als (Product)RED op apple.com en in de Apple Store.
  • Elke klant die een iPad koopt bij Apple, kan gebruikmaken van een gratis Persoonlijke Configuratie-sessie in de Store of online. Tijdens deze sessie krijgen klanten hulp bij zaken als het instellen van hun e-mail en iMessage en het downloaden van apps in de App Store.
  • Iedereen die zich de basisvaardigheden eigen wil maken of juist wat verder wil gaan met zijn nieuwe iPad, kan zich op apple.com/today aanmelden voor een gratis Today at Apple-sessie.

1 De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen afwijken.
2  Vergeleken met het vorige 9,7-inch iPad-model.
3 De netwerksnelheid is afhankelijk van de snelheid van het netwerk van de provider.
4 Niet alle providers ondersteunen Apple SIM. Neem voor meer informatie contact op met je netwerkaanbieder. Niet beschikbaar in China.Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #1 geplaatst: 27 maart 2018 - 19:17
Cool. Redelijk betaalbaar ook.

Maar "rozenkwarts", wat moet ik me daarbij voorstellen, Robert?

De Apple pers aankondiging is ook wel niet duidelijk met "charcoal gray, midnight blue, (RED), white and pink sand". Enfin, 't zijn maar kleurtjes, natuurlijk.
geplaatst door: cyrano
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #2 geplaatst: 27 maart 2018 - 19:51
Fijn dat ook de iPad mini Pro nu een 10X fusion chip krijgt. Vanaf 349 euro.
geplaatst door: PjotriDVDguru
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #3 geplaatst: 27 maart 2018 - 20:39
@PjotriDVDguru, het is geen 'mini' en geen 'Pro', maar gewoon een nieuwe iPad.
geplaatst door: boiing
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #4 geplaatst: 27 maart 2018 - 20:53
@boiing Ik denk dat PjotriDVDguru het een beetje sarcastisch bedoelde en doelde op het feit dat de iPad mini geen update heeft gekregen.
geplaatst door: Bryan
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #5 geplaatst: 27 maart 2018 - 21:03
...dus ik meteen een 'huh, heb ik iets gemist?' Google doen omdat ik begreep dat de mini ook geüpdated was :wacko:. Ik denk ik zet 't er maar even bij voor de volgende  :biggrin: ...
geplaatst door: boiing
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #6 geplaatst: 27 maart 2018 - 21:16
Dat was mijn eerste reactie ook, hoor..... :shakehands: :happy:
geplaatst door: Bryan
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #7 geplaatst: 28 maart 2018 - 09:50
A10- en A10X-chip, geen en wel True Tone en ProMotion, 9,7" en 10,5", 32GB en 64GB, 8 en 12 MP.
Erg weinig verschil nog met de Pro, behalve de prijs: 359 voor de 9,7" en 739 voor de Pro.

Dat is fors: je kunt dus twee 'gewone' kopen voor de prijs van 1 Pro, dan hou je nog 21 euro over.
Meestal zijn die verschillen bij Apple toch echt een stuk kleiner.

 
geplaatst door: aryen
Elke dag muzikale connecties met de CoverX Muziekquiz op conxies.nl
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #8 geplaatst: 28 maart 2018 - 12:10
Ja, inderdaad zat ik niet perse te wachten op een geweldige iPad die ook met een pencil is te bedienen.

Zat eerder te wachten op een nieuwe iPad mini. (die er dus niet lijkt te komen) Nu nog wachten op een iFixit handleiding om die mini dan zelf maar te upgraden met het binnenwerk van andere (nieuwere) iPad.
geplaatst door: PjotriDVDguru
antw: Nieuwe krachtige 9,7-inch iPad geschikt voor Apple Pencil
reactie #9 geplaatst: 28 maart 2018 - 12:19
Mijn post was dus inderdaad sarcastoïde qua opzet. Een Ipad Mini Pro A10X is mijn wens. 😉 Mijn excuus voor de verwarring. 😇 Wie weet leest Apple ook posts in Nederland. 👀🍏
geplaatst door: PjotriDVDguru