https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Nieuwe Shot on iPhone-film is cursus professioneel fotograferen
Apple heeft de afgelopen tijd een heleboel korte films gepubliceerd met als thema Shot on iPhone, waarbij te zien was hoe mooi dat kon uitpakken. Bijvoorbeeld eentje met worstelende Boliviaanse vrouwen, met prachtige beelden van moeder aarde of onder water bij de Malediven.

Maar de nieuwe Shot on iPhone-film is eigenlijk een korte cursus professioneel en creatief fotograferen. Hierin zien we Christopher Anderson aan het werk. Niet alleen tijdens het fotograferen met de iPhone, maar ook zien we het nabewerken, wat ook allemaal op de iPhone gebeurt. Daarbij is te zien hoe je prachtige creatieve effecten kan bereiken door heel erg simpele dingen, zoals het houden van een voorwerp voor je lens, bijvoorbeeld sleutels, een gebogen ijzerdraadje, een doorzichtige plastic fles, etc.


Voor een korte cursus professionele fotografie (iets meer dan drie minuten) kunnen we dus voortaan ook bij Apple terecht. Maar let op: de ingrediƫnten die hij in het begin noemt is het allerbelangrijkste, het onderwerp (inclusief de achtergrond) en het licht.

Om er achter te komen wat een goed onderwerp, achtergrond en licht voor jou zijn moet je simpelweg veel fotograferen en daar kritisch naar kijken. Als je er talent voor hebt, dan komt de rest vanzelf.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert