https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Oliver Schusser is het nieuwe hoofd van Apple Music
Veertien jaar geleden ging Oliver Schusser bij Apple werken in het team van Eddy Cue. Daar werkte hij internationaal aan App Store, film en TV portals voor iTunes, iBooks, Apple Podcasts en meer. Hij was bijvoorbeeld de persoon achter de overname van Shazam, die nog niet definitief goedgekeurd is.

Dat is kennelijk een succes geweest, want inmiddels is hij binnen Apple gepromoveerd en is hij de de nieuwe Vice President of Apple Music & International Content. Dat betekent onder andere dat hij gaat verhuizen van Londen naar Californië, van waaruit hij de leiding zal krijgen over de internationale teams in 38 verschillende locaties.


Oliver Schusser met Eddy Cue

In zijn carrière tot toe bij Apple heeft Oliver Schusser laten zien dat hij goed is in het werken met muziek labels, studio's en uitgevers. Nu Apple Music hard bezig is om in dezelfde arena te stappen als bijvoorbeeld Netflix zal dat ongetwijfeld goed van pas komen. Apple Music lijkt in ieder geval op koers te liggen voor Apple, een recent rapport van The Wall Street Journal liet zien dat het maandelijks met 5 procent groeit (voor Spotify is dat 2 procent).

Jimmy Iovine

De benoeming van Oliver Schusser zou geen invloed hebben op de positie van Jimmy Iovine. Over die laatste deed recent wel het gerucht de ronde dat die wat meer tijd om aan zijn familie te besteden en een stap terug zal doen binnen Apple. Het lijkt voor de hand te liggen dat het een wat met het ander te maken heeft.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert