https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
Ook Apple staat achter Microsoft in zaak voor het hooggerechtshof
Er loopt al een hele tijd een rechtszaak van de Amerikaanse overheid versus Microsoft over het recht van die overheid om mails van klanten van Microsoft, die niet in de VS wonen en geen Amerikaanse nationaliteit hebben, in te kunnen zien.

Deze mails staan op een server in Ierland, de overheid zou graag willen zien dat Microsoft deze data naar de servers in de VS overzet, zodat ze dan inzichtelijk zijn voor de overheid. Microsoft is het hier niet mee eens, en inmiddels komt deze zaak voor het hooggerechtshof. Ondertussen groeit de groep die zich achter het standpunt van Microsoft schaart, en naast Apple zitten daar bijvoorbeeld ook Amazon, Cisco, Dropbox, eBay, Facebook, Google, Mozilla, SAP, IBM en HP bij.

https://www.supremecourt.gov/about/images/CourtBuilding.jpg
Ook Apple staat achter Microsoft in zaak voor het hooggerechtshof


Maar het zijn niet alleen deze tech-bedrijven, ook bijvoorbeeld leden van het Europese parlement, de Kamer van Koophandel in de VS, professoren van Harvard, Duke, Princeton, Berkeley en Stanford, en zelfs Fox News staan allemaal aan de kant van Microsoft.

Wil je meer over deze zaak lezen, dat kan op deze pagina van de American Constitution Society for Law and Policy. Onderaan die pagina vind je ook alle links naar de pagina's die Microsoft aan deze zaak heeft gewijd.


geplaatst door: Robert