geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Notes-app-icoon.jpg
Ook Notities gaat waarschijnlijk een grote sprong maken in iOS 18
Misschien ben je net zoals ik, en gebruik je Apple’s Notities (Notes) echt voor alles en nog wat. Bijvoorbeeld voor het verzamelen van ideeën en links, opslag van wachtwoorden (natuurlijk beveiligd met een wachtwoord) en zelfs al alternatief voor AirDrop, als dat soms niet werkt.

Maar bij Apple zijn ze nog lang niet klaar met Notities, in iOS 18 zouden deze app op het niveau van Microsoft OneNote moeten komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18NotitiesMockup.jpg
Ook Notities gaat waarschijnlijk een grote sprong maken in iOS 18

klik of tap voor een grotere versie


Onder de nieuwe functies zal bijvoorbeeld ondersteuning voor audio-opnames ingebouwd zijn op applicatieniveau, vergelijkbaar met geïntegreerde Voice Memos. Deze functie is momenteel in ontwikkeling voor iOS 18 en macOS 15, en zal uiteindelijk natuurlijk ook zijn weg moeten vinden naar de nieuwe versie van iPadOS.

Met deze nieuwe in-app audio-opnamefunctie kunnen we dan audio-opnames rechtstreeks vanuit in Notities-app opnemen, opslaan en afspelen. De verwachting is dat de functie zijn debuut zal maken samen met de eerste publieke bèta's die worden uitgebracht tijdens Apple's Worldwide Developers Conference(WWDC) in juni van dit jaar.


Opnames die binnen de Notities worden gemaakt zullen automatisch in individuele notities worden ingesloten. Dat betekent dat he de optie krijgt om extra tekst of afbeeldingen toe te voegen aan die audio-opnames. Hierdoor kunnen je bijvoorbeeld makkelijk beschrijvingen of context toevoegen aan zo’n audio-opname.

Wiskundige Notities

Naast in-app audio-opname werkt Apple aan een andere nieuwe functie die intern bekend staat als ‘Math Notes’. Deze functie zou gebruikmaken van connectiviteit met de Calculator-app, waardoor gebruikers informatie uit Calculator kunnen integreren in de Notes-app.

Hoewel de update op dit nog niet compleet is, zal deze waarschijnlijk ondersteuning bieden voor het weergeven van de juiste wiskundige notatie, en dus ook geschikt zijn voor academische, wetenschappelijke en technische toepassingen. #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: iSan
En hoe zit dat met gedeelde notities, met iPhone gebruikers die niet meer hoger kunnen dan iOS17? Ik hoop dat we daar nog wel mee kunnen samenwerken...
geplaatst door: Paradijs
Het  gaat er op lijken dat Journal (Dagboek) op de Ipad Notities gaat heten  :cry:. Allerlei functies die prima bij dat programma passen worden opgenomen in Notities. Toch maar eens nadenken of ik het op die manier kan gaan inzetten (als dagboek programma).
Loquendi Libertatem Custodiamus
geplaatst door: toeareg
Ik gebruik de app notities ook voor alles en nog wat inclusief dagboek. Het werken met mappen is ook handig. Alleen jammer dat je niet binnen een map kunt zoeken. Bij mijn iPhone 7plus, ja hij is oud maar hij doet het nog, kan ik sinds de laatste recente update naar 15.8.2 niet meer mijn beveiligde notities openen, de tekst: deze notitie gebruikt niet-ondersteunde functies. Ik denk dat Apple bedoelt niet meer ondersteunde functies.
Overigens is de nieuwe dagboek app op mijn nieuwere iPhone prachtig, maar voor mij (nog) niet handig in gebruik omdat hij niet kan synchroniseren met Mac of iPad.
geplaatst door: Paradijs
@toeareg: Zeker dat laatste. Zelf vind ik het een gemis dat de app (nog) niet op de iPad is verschenen. Is toch wel wat anders dan priegelen met een toetsenbord op een iPhone.
Loquendi Libertatem Custodiamus