https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Ook tvOS 12.2 update en een update voor HomePod deze week
Tussen al het nieuws van de afgelopen week sinds de keynote van maandag zou het bijna vergeten worden, maar Apple had ook nog updates voor de vierde en vijfde generatie Apple TV, de Apple TV HD en 4K en ook voor Apple’s slimme speaker, de HomePod.

De tvOS 12.2 update is vooral bedoeld om goed samen te werken met iOS 12.2, dat ook deze week uitkwam. Vanaf nu zou het mogelijk moeten zijn om Siri op een iDevice te vragen om een bepaalde film of serie af te spelen op een specifieke Apple TV. Heb je er meer, bijvoorbeeld één in de huis- en één in de slaapkamer, dan zorgt Siri op je iDevice dus niet alleen ervoor dat die show zal gaan spelen, maar het gebeurt ook meteen op de juiste Apple TV.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV4-Interface.png
Ook tvOS 12.2 update en een update voor HomePod deze week


Of dit bij ons ook werkt is nog niet helemaal duidelijk, als je gebruik maakt van de Nederlandse of de Belgische App Store op je Apple TV dan werkt Siri sowieso niet bij ons op een Apple TV. Een erg vreemde situatie, zeker als je bedenkt dat de vierde generatie Apple TV al in september 2015 door Apple werd uitgebracht.

HomePod

De nieuwe update voor de HomePod zorgt ervoor dat die beter draadloos contact kan maken met draadloze netwerken waar je niet hoeft in te loggen met een wachtwoord dat speciaal voor jou is aangemaakt. Dat soort netwerken zijn vooral te vinden in bedrijven of bij grote instellingen als universiteiten.

Updaten

De instructies voor het updaten van een Apple TV HD of 4K zijn te vinden op deze pagina, hetzelfde voor de HomePod vind je hier. Let bij beiden er vooral op dat de stroomtoevoer niet onderbroken wordt tijdens het uitvoeren van de update, in het slechtste geval leidt dat tot een device dat helemaal niet meer werkt.

Een HomePod checkt standaard altijd al voor updates, de uitleg hierboven kan je gebruiken als die  (nog) niet verschijnt. Bij een Apple TV heb je de keuze, die vind je helemaal bovenaan in het eerste scherm op de pagina waar hierboven naar verwezen wordt.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert