geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Oscar-nominaties voor ‘CODA’ en ‘The Tragedy of Macbeth’ (Upd.)
De beslissing om voor Apple TV+ langzaam maar zeker een compleet eigen catalogus op te bouwen zou zeker omschreven kunnen worden als ‘Think Different’, geen enkele van de andere grote streaming-services heeft het tot nu toe gewaagd om op deze manier van start te gaan.

Dat zorgde bij de Emmy’s al voor een heleboel prijzen, inmiddels hebben zowel ‘CODA’ als ‘The Tragedy of Macbeth’ allebei Oscar-nominaties in de wacht gesleept. Voor CODA, de film over een meisje met een passie voor zang in een gezin met verder alleen maar dove mensen, in de categorieën Best Picture, Best Adapted Screenplay en Best Supporting Actor (Troy Kotsur, die de vader in deze film speelt).


The Tragedy of Macbeth’ werd genomineerd voor Academy Awards voor Best Actor (Denzel Washington), Best Cinematography en Best Production Design.

Denzel Washington won al twee keer eerder een Oscar, in 1990 voor Supporting Actor in ‘Glory’ en in 2002 won hij al een keer in de categorie Best Actor voor de hoofdrol in ‘Training Day’.

Voor deze hoofdrol in ‘The Tragedy of Macbeth’ won hij al bij zowel de Screen Actors Guild als de Critics Choice Awards, de kans dat hij voor een tweede keer de prijs voor Best Actor in de wacht sleept lijkt dus heel groot.


Apple’s CEO Tim Cook maakte op Twitter duidelijk dat hij ook erg blij is met deze nominaties.


Veel meer nieuws op Apple TV+

Ondertussen is er natuurlijk nog veel nieuws aangekondigd voor Apple TV+. Hieronder een greep uit de trailers daarvan.


&t=16s
Update: de nominatie voor CODA is verzilverd. Apple heeft niet alleen een Oscar binnen, maar ook meteen een de belangrijkste categorie: Beste Film. Daarnaast werden de nominaties voor Troy Kotsur (Best Supporting Actor) en Siân Heder (Best Adapted Screenplay) ook verzilverd.

Dit is trouwens voor het eerst dat een streaming service in de prijzen valt bij de Academy Awards. #AppleTVPlus
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: doctor_apple
Nog geen tijd gevonden om CODA te bekijken  :hypocrite: ... Ben wel erg benieuwd naar de film ... Binnenkort maar eens wat meer aandacht aan schenken, het is pas maandag, dus het duurt nog even voordat de rust van het weekeinde (betrekkelijk) wederkeert.
geplaatst door: ouwemac
En ook voor beste bijrol en beste aangepaste script kreeg CODA oscarren, (oscars?)
“Groei” is iets van de Natuur. Niet van de Economie.
geplaatst door: iSan
Beetje jammer dat dit feestvreugde voor CODA en andere films ondergesneeuwd wordt door de acties van Chris Rock en Will Smith. Maar allee, hulde voor CODA en de dove acteur!
geplaatst door: MacFrankie
De JI Jane "grap" van Chris Rock was misplaatst, want Jada Smith heeft er niet voor gekozen om kaal te zijn, en het waren de Oscars, het was niet de "Roast of Jada Pinkett Smith". Chris Rock was een l*l, de reactie van Will was niet goed maar wel begrijpelijk.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Robert
@ouwemac: had vanochtend nauwelijks internet en kon daardoor niet veel toevoegen.

Inmiddels is de update aangepast, en staan de Oscars voor Troy Kotsur (Best Supporting Actor) en Siân Heder (Best Adapted Screenplay) er ook bij.
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.