https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ParallelsDesktop_NieuwIcoon.jpg
Parallels en VMware Fusion willen weten welke apps we gebruiken
Tijdens de keynote zagen we Parallels op een Mac met Apple Silicon. Maar daarin werd, tot de teleurstelling van velen, het besturingssysteem Unix gedraaid. Terwijl iedereen juist heel erg benieuwd is naar Windows in combinatie met deze nieuwe processors.

De reden dat we nog geen Windows te zien kregen lijkt simpelweg dat zowel Parallels als VMware Fusion allebei nog geen Windows in hun virtualisatie-apps hebben draaien. Zoveel is ongeveer op te maken uit deze blog-post van Parallels, en de tweet van VMware Fusion die je hieronder kan zien. In allebei de gevallen vragen ze de gebruikers om wat ze het liefst willen, het antwoord ligt nogal voor de hand: mensen willen graag ondersteuning voor x86-64, en dus de mogelijkheid om alle gangbare Windows-apps kunnen draaien.


De kans dat dit mogelijk wordt lijkt groot, zo is het bijvoorbeeld geen geheim dat Windows 10 ook op ARM-processors kan draaien, dus processors met in de basis dezelfde architectuur als Apple Silicon.

Ondertussen zal voor veel mensen het antwoord van Parallels, VMware Fusion en de andere makers van virtualisatie-apps heel erg belangrijk zijn om antwoord te geven op de vraag of ze in de komende jaren wel of niet kunnen overstappen naar Apple Silicon. Eén van de redenen van het grote succes van de overstap van PowerPC naar Intel was tenslotte juist de mogelijkheid om makkelijk en met prima snelheid ook Windows-apps op de Mac te kunnen gebruiken.geplaatst door: Robert
In allebei de gevallen vragen ze de gebruikers om wat ze het liefst willen, het antwoord ligt nogal voor de hand: mensen willen graag ondersteuning voor x86-64, en dus de mogelijkheid om alle gangbare Windows-apps kunnen draaien. De kans dat dit mogelijk wordt lijkt groot, zo is het bijvoorbeeld geen geheim dat Windows 10 ook op ARM-processors kan draaien, dus processors met in de basis dezelfde architectuur als Apple Silicon.
De ARM-versie van Windows draaien is nog iets anders dan je oude x86-Windows programma’s op een ARM Mac draaien.

Ik lees ook berichten dat hier wat haken en ogen aan zitten:
https://bmalehorn.com/arm-mac/
Discussie op HN.

Het lijkt erop dat Apple vooral gaat inzetten op zo veel mogelijk Windows programma’s vanuit de betreffende producenten zelf (Microsoft, Adobe etc) voor ARM hardware beschikbaar te krijgen.
geplaatst door: puk1980
Heerlijk, die stilte! : - )
Ik heb een 32-bit en een 64-bit vm draaien met Windows 10. De software die daarin draait wil ik niet opnieuw hoeven kopen/maken. Voor bepaalde delen is alleen nog ergens VB/Delphi broncode onder ascrow. Ik draai virtualisatie juist omdát ik die werelden gescheiden wil houden. Het zou wel heel zuur zijn als mijn huidige MBP de laatste Mac zou moeten zijn vanwege ARM
geplaatst door: A Henket