geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPhotoshop-icoon.jpg
Photoshop voor iPad krijgt Refine Edge brush en makkelijk roteren
Terwijl Affinity Photo en Pixelmator Pro allebei grote stappen maken naar het worden van een steeds serieuzer alternatief voor Photoshop, zitten ze bij Adobe ook niet stil, in tegendeel. En dat niet stilzitten geldt niet alleen voor de Mac, maar ook voor de ontwikkeling van Photoshop voor de iPad.

Voor allebei kwamen er al afgelopen maand al stevige updates uit, waarbij vooral de kwaliteit van selecties heel erg veel beter werd, er veel werd toegevoegd aan de opties voor het verwerken van RAW-bestanden, en nog veel meer. Al die verteringen zijn bij elkaar te vinden in deze blog-post van Adobe zelf, hieronder is te zien hoe goed het selecteren van haar in deze versie werkt. Dat voorbeeld is trouwens niet voor niets, haar is een van de lastigste dingen om goed een selectie van te kunnen maken.


Ondertussen is er alweer een update voor Photoshop voor de iPad uitgekomen, waarbij de Refine Edge brush daarop nu ook zijn opwachting maakt, en roteren van afbeeldingen nu ook appeltje eitje is. Dit is allemaal terug te vinden in de release notes hieronder:

Citaat
We've added the following features and bug fixes to help make your summer more creative:

  • The Refine Edge brush has finally arrived on the iPad! Once you've made a selection, you can brush in details like hair, rough edges and more, along with adjusting settings like Edge Refinement and feathering. Refine Edge can be found in the on-screen menu after making any selection.
  • You can now rotate your canvas with a simple two-finger rotation gesture any time, allowing you to work at any angle without moving your iPad.
  • Some fixes for bugs and performance improvements have been added as well.

Enjoy the update, and continue to send us feedback and your thoughts through the “Suggest features” section of our app!

- The Photoshop Team

De Adobe Photoshop-app voor iPad is gratis, maar om het echt te kunnen gebruiken moet je maandelijks wel € 10,99 neerleggen, en je moet minimaal iOS 13.1 op je iPad hebben staan.

verbeterde RAW-opties voor de desktop
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.