https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Porsche-logo-icoon.jpg
Porsche Design's eerste laptop valt op door de scharnier
De makers van Windows-laptops kijken al lang met argusogen naar Apple, want waar het publiek schijnbaar zonder al te veel probleem heel erg veel geld neerlegt voor een MacBook, is er bij de laptops met Windows al jaren sprake van een race waarin degene die de laagste prijs vraagt de winnaar lijkt te zijn.

Opvallend genoeg was het Microsoft zelf die daar sinds oktober 2015 verandering probeert aan te brengen met de Microsoft Surface Book. Met prijzen die doen denken aan Apple, de goedkoopste kost 1,790 euro (13-inch) werd daarmee de aanval op het hoge segment ingezet. Volgens Microsoft met succes, wel wordt geclaimd dat mensen die teleurgesteld waren in de MacBook Pro die Apple eind vorige jaar uitbracht voor de laptop van Microsoft gekozen zouden hebben.

De claim van Microsoft ging trouwens niet gepaard met cijfers, dus voorlopig nemen we die met een behoorlijke korrel zout.

Voor een groep Windows gebruikers was de Surface Book een welkome nieuweling, een laptop die Windows draait en toch bijvoorbeeld een goed scherm, toetsenbord en trackpad heeft. Maar kritiek was er ook, met name op het design van scharnier. Daarbij is dan ook een erg vreemde keuze gemaakt, als de Microsoft Surface Book dichtgeklapt wordt is die eigenlijk nog niet dicht.Er is nu een speler in dat veld erbij gekomen, met een naam die mensen sowieso associëren met luxe en een daarbij horende prijs: Porsche. Het Porsche Design Book One biedt hetzelfde als de Surface Book van Microsoft, een goed scherm, toetsenbord en trackpad. Maar waar het Microsoft niet lukte om een goede scharnier te maken voor een laptop die tegelijkertijd ook een tablet moet zijn, is dit Porsche wel gelukt.Deze laptop zal in april uitkomen en de prijs wordt her eentje die je inderdaad bij Porsche verwacht: 2.495 dollar. Dat is met een 7e generatie Intel Core i7 processor, 16GB RAM en 512GB SSD voor de opslag.

Het grootste nadeel van deze laptop is waarschijnlijk Windows, Microsoft doet trouwens wel hard zijn best om de achterstand van dat besturingssysteem in te lopen. Zo heeft dat pas een functie erbij gekregen die erg doet denken aan Apple's Gatekeeper. Vijf jaar nadat Apple daarmee kwam, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.


geplaatst door: Robert
(Geen onderwerp)
reactie #1 geplaatst: 1 maart 2017 - 13:39
ik  koop nooit meer windows laptop. windows is game over voor mij.

en zeker niet waar Porsche op staat ik ben Ferrari fan
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB IOS 13.5 2016
old Apple computers never death