Pure oplichting in Instant Heart Rate: HR Monitor
geplaatst: 4 december 2018 - 10:25
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/InstantHeartRateHRMonitor-icoon.jpg
Pure oplichting in Instant Heart Rate: HR Monitor
Bij het ontstaan van de iOS App Store was er nogal kritiek op het toelatingsproces daarbij. Inmiddels lijkt die kritiek grotendeels verstomd, kennelijk zijn we inmiddels wel gewend aan de Amerikaanse moraal, waarbij bloot des duivels is, terwijl geweld vaak geen probleem lijkt te zijn.

Maar er is één soort app waar Apple juist veel agressiever op zou moeten filteren: oplichtings-apps. Want ondanks dat apps gefilterd worden door Apple blijken er van tijd tot tijd toch oplichtings-apps door te komen die eigenlijk door het team van de App Store opgemerkt zou moeten worden en helemaal niet in de App Store zouden moeten verschijnen. Een goed voorbeeld daarvan is Instant Heart Rate: HR Monitor.

https://cdnssl.ubergizmo.com/wp-content/uploads/2018/12/fake_heart_rate_app.jpg
Pure oplichting in Instant Heart Rate: HR Monitor


Zoals de naam van die app al duidelijk maakt gaat het hier om een app waarmee je jouw hartslag zou kunnen meten. “Zou kunnen”, want in de app moest je jouw vinger op de Touch IS sensor leggen, waarna je hartslag snel en accuraat gemeten zou worden. Maar in realiteit werd je vingerafdruk dan gebruikt om een in-app aankoop van maar liefst 90 dollar goed te keuren.

Deze app is na klachten inmiddels uit de App Store verwijderd, en het moet gezegd dat er gelukkig niet heel erg veel van dit soort apps in de App Store te vinden zijn. Maar als Apple het toelatingsproces zo zou kunnen aanpassen dat ook dit soort apps tegengehouden zouden kunnen worden dan zou dat een goed zaak zijn. Zeker als het om zoveel geld gaat als bij deze app.


met dank aan forumlid ‘iEscape’, die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Pure oplichting in Instant Heart Rate: HR Monitor
reactie #1 geplaatst: 4 december 2018 - 10:31
Een heel handige tip om dit soort problemen te voorkomen is gewoon je account zodanig inrichten dat je geen aankopen kunt doen die geld kosten. Op dat moment moet je dit dus apart goedkeuren is wel zo handig. Ik heb nog nooit iets gekocht zonder dat ik dit uitdrukkelijk heb toegestaan.
geplaatst door: pjottervmr
antw: Pure oplichting in Instant Heart Rate: HR Monitor
reactie #2 geplaatst: 4 december 2018 - 10:37
Lijkt mij ook een goed idee. Een leuke blog welke hierbij aansluit is how to game the appstore. Geschreven door een app ontwikkelaar en waar hij als ontwikkelaar tegenaan loopt om boven deze oplichting uit te komen in de store.
De appstore is een gecureerde winkel. Ik hoop dat Apple hier harder op inzet zodat de appstore gewoon veilig is en een prettige ervaring bied in alle opzichten. Niet dat je alert hoeft te blijven voor dit soort praktijken.
geplaatst door: Jeroendv