geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsMaxZilver-icoon.jpg
Het is Qualcomm gelukt om lossless audio over Bluetooth te krijgen
Toen Apple aankondigde dat het alle muziek lossless zou gaan aanbieden was er verbazing dat Apple’s eigen AirPods Max die optie niet aankonden. Het probleem daarbij is de brandbreedte van Bluetooth, iets wat hier al eerder voorbij kwam in het interview met Gary Geaves.

Deze Vice President of Acoustics bij Apple legt in dat interview de problemen op tafel, maar inmiddels lijkt het er op dat ze bij Qualcomm dezelfde problemen hebben opgelost. Of, om precies te zijn, gaan oplossen, want dit bedrijf heeft voor later dit jaar twee nieuwe chips aangekondigd die Bluetooth 5.3 combineren met een nieuwe aptX Adaptive-based audio codec. De nieuwe S3 en S5 chips zouden daarmee hoge bitrates aankunnen, inclusief lossless audio.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsMaxCloseup.jpg
Het is Qualcomm gelukt om lossless audio over Bluetooth te krijgen

 
De kans dat Apple voor een licentie voor deze aptX Adaptive-based audio codec gaat betalen is heel erg klein. Maar wie weet, misschien dat er ondertussen bij Apple ook al een oplossing hiervoor gevonden is, in Cupertino worden dit soort dingen nu eenmaal zelden of nooit vooraf aangekondigd.

Het is natuurlijk wel te hopen dat het zover komt, het zou vreemd zijn als juist Apple hierin zou achterlopen. Het was tenslotte de eerste grote streaming-service die lossless audio aanbood, de belofte van Spotify om hiermee te komen is inmiddels al meer dan een jaar oud.

Ruimtelijke audio belangrijker voor meeste gebruikers

Hoewel er bij Apple zeker hard gezocht wordt naar een oplossing voor lossless audio over Bluetooth, is het de moeite om hierbij nog te vermelden dat de meeste gebruikers het verschil niet eens horen. Wat wel op prijs wordt gesteld is de andere optie die Apple tegelijk met lossless audio introduceerde, ruimtelijke audio.

Meer daarover kan je lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMusic-iPad-iPhone-Android.jpg
Het is Qualcomm gelukt om lossless audio over Bluetooth te krijgen
 #AppleMusic #Bluetooth
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: Spooter
Doe mij maar lossless audio boven 'ruimte' audio...
geplaatst door: MacFrankie
Doe mij maar audio waar niet mee geknoeid is, wat zo klinkt als de artiest / producer het oorspronkelijk had bedoeld, zonder "effecten om de effecten". En of dat nu lossless is, of lossy met een hoge bitrate zodat echt niemand het verschil kan horen, dat boeit me voor geen meter.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: nnsa
Doe mij ook maar audio waar niet mee geknoeid is...
+1 @MacFrankie.