geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Qualcomm-logo-icoon.jpg
Qualcomm neemt Nuvia over voor tegenwicht tegen Apple en Intel
Terwijl Apple met de de nieuwe Macs met M1 chip duidelijk het voortouw heeft genomen heeft Intel inmiddels het antwoord daarop aangekondigd. Het wachten was op het antwoord van Qualcomm, de leverancier van onder andere Arm-processors voor de meeste Android smartphones.

Het antwoord blijkt de overname van processor-design bedrijf Nuvia, één van de bedrijven die eigen designs maakt op basis van de ARM Cortex Technology. Dat bedrijf werd maart 2019 opgestart dor drie processor-designers die daarvoor allemaal bij Apple in de processor-divisie werkten. Eén daarvan, Gerard Williams III, werd door Apple in februari vorig jaar voor de rechter gedaagd omdat ze in Cupertino vonden dat de manier dat talent bij Apple door hem werd gerecruteerd niet in de haak was.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M1processorOverzichtApplePresentatie.jpg
Qualcomm neemt Nuvia over voor tegenwicht tegen Apple en Intel


De overname van Nuvia heeft Qualcomm 1,4 miljard dollar gekost, hoe lang het zal duren voordat ze door deze overname minder van Arm’s eigen ontwerpen afhankelijk zijn is niet bekend. De custom designs die Nuvia tot nu toe in het programma heeft zijn bedoeld voor servers, terwijl Qualcomm graag eigen processors zou willen voor smartphones, laptops en systemen in auto’s.

De komende tijd zal uitwijzen hoezeer de overname van Nuvia bij die strategie gaat bijdragen.


met dank aan forumlid 'puk1980', die dit nieuws als eerste meldde op het forum


geplaatst door: Robert
@puk1980: ere wie ere toekomt, je naam staat nu onder het nieuwsbericht.
geplaatst door: puk1980
@Robert:  :shakehands:  :wink: