geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/A16-Bionic-chip-icoon.jpg
Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 8 Gen 2 is trager dan Apple’s A16 Bionic
Qualcomm heeft de nieuwe generatie Snapdragon chips gepresenteerd die later dit jaar in high-end Android telefoons te vinden zullen zijn. Deze chip heet de ‘Snapdragon 8 Gen 2’ en is door Qualcomm gepresenteerd met onder andere een nieuwe website en de strak geproduceerde video hieronder.

Maar ondertussen zijn er ook al Geekbench scores hiervan opgedoken die laten zien dat deze chip een stuk trager is Apple’s A16 Bionic, de chip die te vinden is in de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De nieuwe Snapdragon scoort daarin 1483 voor single-core en 4709 voor multi-core, de cijfers voor de A16 Bionic zijn 1874 voor single-core en 5372 voor multi-core.


Maar zelfs de cijfers van de de A15 Bionic, die in de iPhone 13 en iPhone 14 modellen te vinden zijn komen hoger uit. Die scoren in Geekbench bijvoorbeeld 1709 voor single-core.

Qualcomm schrijft zelf in het persbericht dat deze nieuwe chip zul zorgen voor ‘a new standard for connected computing, intelligently engineered with groundbreaking AI across the board to enable extraordinary experiences’. En nieuwe standaard die kennelijk minder snel is dan de concurrentie.

Hieronder wat Apple recent tijdens de presentatie van de nieuwe iPhones liet zien. Niet alleen lijkt dit voor de volle honderd procent de waarheid, het ziet er naar uit dat de concurrentie het voorlopig niet lukt om het gat te dichten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone14ProA16ChipChart.jpg
Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 8 Gen 2 is trager dan Apple’s A16 Bionic
 #iPhone
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: orange
Ondertussen: bij de gewone gebruiker met een smartphone... het zal ze worst zijn.

Ik heb zelfs geen flauw idee wat er in mijn telefoon zit.  :wink:

Wat niet wegneemt dat het een knappe prestatie van Apple is.
Bewerkt: 17 november 2022 - 19:28 door orange