https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Rechter: “niemand kan de notch en afgeronde hoeken wat schelen”
Apple wordt bijna iedere dag wel aangeklaagd, verreweg de meeste zaken komen hier dan ook nooit voorbij. Als we daar wel over zouden berichten dan zou het hier erg saai gaan worden, want veel van de zaken zijn gezeur of aangespannen door bedrijven die patenten opkopen alleen maar met dit doel.

Eén zo’n zaak is de class action suit (een zaak waar meerdere mensen bij aan kunnen sluiten) van mensen die vinden dat Apple jokt bij de resolutie van de iPhones. Want Apple heeft het in de specificaties van bijvoorbeeld bij de iPhone 11 Pro over 2.436 x 1.125 pixels, waarbij Apple met een rechthoekig scherm rekent. Dat strookt natuurlijk niet helemaal met de realiteit, want schermen van iPhones hebben sinds de iPhone X afgeronde hoeken. En dan is er natuurlijk ook nog de uitsparing bovenaan, die ze in de VS de ‘notch’ noemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneXrInHand.jpg
Rechter: “niemand kan de notch en afgeronde hoeken wat schelen”


Die groepsvordering is inmiddels bij een federale rechter aangeland, en die lijkt er echt gehakt van te maken. Deze rechter is Haywood S. Gilliam Jr. en die ze dat volgens hem (abonnement-link): “there doesn't seem to be anyone in America" who cares about the iPhone pixel count being down because of rounded edges and the notch. Met andere woorden, niemand in de VS kan die afgeronde hoeken en die uitsparing wat schelen.

Argumenten voor en tegen

Tiffany Cheung van Morrison & Foerster LLP deed names Apple het woord, en beargumenteerde dat de claim sowieso weerlegd wordt door meerdere uitingen op de verpakking van de iPhone. Daarbij zou Apple de pixels helemaal niet gebruiken voor marketing. Die komen alleen maar in de specificaties voor, die je standaard niet te zien krijgt.

C.K. Lee van Lee Litigation Group PLLC deed names de klagers het woord, het argument daar was dat Apple consumenten zou moeten vertellen dat het niet om ‘echte pixels’ ging (not true pixels), waardoor de totale resolutie lager uit zou komen.

Wil je de aanklacht waar deze zaak op is gebaseerd lezen, die is te vinden op deze pagina van Scribd.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
Amerikanen zijn soms zo kansloos, alles om een dollar te graaien... Gelukkig behoort deze rechter tot de wijzen der Verenigde Staten.
geplaatst door: macqintosh
iPhone 6+ 64GB / Apple TV 4 64GB / iMac 27" 5K (2017) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015)