Resultaten van Apple's 'geheime' bijeenkomst gelekt
geplaatst: 22 juni 2017 - 08:26
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Resultaten van Apple's 'geheime' bijeenkomst gelekt
Een decennium geleden was Apple hard aan het groeien, maar het was nog niet de gigant die het nu geworden is en waarvan we op dit moment nog geen tekenen van stagnatie zien.

In die tijd lukte het Apple om veel van de nieuwe dingen die naar buiten gingen komen stil te houden, door de enorme groei in de afgelopen tien jaar bleek dat steeds moeilijker. Want steeds meer toeleveranciers betekent ook al snel steeds meer lekken.

Succesvolle nieuwe aanpak

Een tijdje geleden liet Apple's CEO Tim Cook al weten dat hij niet blij is met al die lekken, in tegendeel, en dat Apple hard bezig is om diezelfde lekken hard in te perken. Dat lukt prima, zo was er een daling van maar liefst 99 procent van gestolen iPhone-behuizingen tussen 2014 en 2016.

In 2014 werden er nog 387 gestolen, in 2015 waren het er 57, waarvan er 50 op de avond van de aankondiging werden gestolen. In 2016 produceerde Apple in totaal 65 miljoen behuizingen, waarvan er 4 werden ontvreemd. Met andere woorden, ongeveer één per 16 miljoen.

Maar toch nog een lek

Dit succesverhaal heeft natuurlijk één duidelijk schaduwkant, wij zouden deze cijfers helemaal niet openbaar moeten kunnen maken, want die zijn voor intern gebruik. De enige reden dat dit wel kan is er eentje waar de ironie vanaf druipt, het is juist deze meeting over informatie binnen houden die naar buiten is 'gelekt'.

The Outline heeft de opname van deze meeting van een uur lang, die bij Apple gehouden werd voor een aantal mensen wiens verantwoordelijkheid het juist is om lekken tegen te gaan. De meeting, die de titel "Stopping Leakers - Keeping Confidential at Apple" had, was dus toch (nog?) niet helemaal een doorslaand succes.

Het hele artikel van The Outline hierover kan je lezen op deze pagina.


geplaatst door: Robert
Resultaten van Apple's 'geheime' bijeenkomst gelekt
reactie #1 geplaatst: 22 juni 2017 - 12:37
Tenminste, als dit geen fake-news is. Hoe betrouwbaar is deze site?
geplaatst door: wimiss
Resultaten van Apple's 'geheime' bijeenkomst gelekt
reactie #2 geplaatst: 22 juni 2017 - 12:44
Als het fake-news is, dan is de nos er ook ingetrapt.

Meestal is robert eerder met nieuws over en van Apple, maar dit nieuws las ik vanmorgen vroeg al bij hen. De nos dus
geplaatst door: ouwemac
Sawadee Khab Khun
Resultaten van Apple's 'geheime' bijeenkomst gelekt
reactie #3 geplaatst: 22 juni 2017 - 15:01
De NOS, hahahaha, ja die grossiert in fake news. De directeur van het journaal heeft zelf  toegegeven ineen door mij beluisterd interview, dat het news niet meer vooraf wordt gecontroleerd. Blijkt het nep te zijn kunnen we het altijd nog rectificeren!! waarom werd er gevraagd, omdat de kijker dat wil!

Maar ik denk dat Poetin er achter zit.......
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain