Review: Intego Mac Internet Security X9
geplaatst: 26 juli 2019 - 13:41
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/IntegoMacInternetSecurityX9-icoon.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9
Hoewel velen bij hoog en laag vol zullen houden dat je op een Mac geen bescherming tegen malware voor de Mac nodig hebt is de hoeveelheid daarvan de afgelopen jaren wel toegenomen. Tijd dus om eens te kijken naar een app die kan helpen om je te beschermen, en dus meteen maar de beste getest.

Intego heeft sowieso de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd bij het vinden van malware. Een willekeurig voorbeeld daarvan is de recente ontdekking van OSX/Linker malware, waarbij Intego de eerste was die naar buiten bracht dat ze daar al mee bezig waren. Alleen goed op de hoogte zijn en snel met oplossingen komen is voor een maker van zulke software natuurlijk niet voldoende, de app zelf moet ook goed werken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.IntegoMacInternetSecurityX9-1.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


Om te beginnen de snelheid, want dat is één van de meest gehoorde klachten over dit soort scanners, ze zouden je Mac teveel vertragen. Intego Mac Internet Security X9 is de snelste van allemaal, en in de praktijk blijkt dat op een redelijk recente Mac (15-inch MacBook Pro 2016) er van merkbare vertraging gelukkig geen sprake is. In Activiteitenweergave is te zien dat deze app in de achtergrond nauwelijks aanspraak maakt op de processor. Alleen als er een .zip-bestand geopend wordt komt het in actie, maar zakt daarna weer snel terug naar onder de 1 procent.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.IntegoMacInternetSecurityX9-3.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


https://www.macfreak.nl/modules/news/images//modules/news/images/zArt.IntegoMacInternetSecurityX9-4.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


Inkomend en uitgaand verkeer

De uitzondering daarop is als de software ingrijpt, en dat is in het begin vaak. Want Intego Mac Internet Security X9 heeft een firewall voor zowel inkomend als uitgaand internetverkeer ingebouwd, dat laatste is vergelijkbaar met wat het bij veel van ons bekende Little Snitch ook doet. In het begin zal er dus vaak toestemming gevraagd worden of je programma’s toestemming geeft om verbindingen naar buiten te leggen. Na verloop van tijd wordt dat natuurlijk steeds minder, want iedere keer dat je daar toestemming voor geeft wordt dat vastgelegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.IntegoMacInternetSecurityX9-6.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


Die extra functie maakt Intego Mac Internet Security X9 wat minder duur, want met € 39,99 per jaar of € 74,99 tweejaarlijks is dit beslist niet de goedkoopste optie. Maar Little Snitch kost € 47,25 voor een licentie en daarna € 25 voor upgrades, als je dat vergelijkt met Intego Mac Internet Security X9 dan is die prijs plotseling een stuk makkelijker te verteren.

Installatie

Voordat we verder gaan, eerst even aandacht voor de installatie van Intego Mac Internet Security X9. Want daarbij komen er aardig wat schermen voorbij, waarbij je ook keuzes moet maken. Bijvoorbeeld voor hoeveel bescherming je wilt, waarbij de maximale bescherming de beste optie lijkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.InstallatiezArt.IntegoMacInternetSecurityX9-4.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


Daarnaast zal je VirusBarrier toestemming moeten geven om zijn werk goed te kunnen doen in Systeemvoorkeuren → Beveiliging en privacy. Gelukkig wordt dit erg goed uitgelegd in zowel beeld als tekst, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.InstallatiezArt.IntegoMacInternetSecurityX9-1.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.InstallatiezArt.IntegoMacInternetSecurityX9-2.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.InstallatiezArt.IntegoMacInternetSecurityX9-3.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.InstallatiezArt.IntegoMacInternetSecurityX9-5.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


Daarbij komt trouwens ook een melding voorbij waaraan je kan zien dat de alert-app nog 32-bits is, en dus niet klaar voor macOS 10.15 Catalina. Maar Intego heeft laten weten dat er voor Catalina al een update klaarstaat, en alle onderdelen daarvan wel 64-bits zijn. Deze melding is dus niet iets om je zorgen over te maken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.InstallatiezArt.IntegoMacInternetSecurityX9-6.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


Als je de app dan eenmaal geïnstalleerd hebt dan krijg je een scherm te zien waar veel van deze app uitgelegd wordt. Als je er op klikt krijg je de interface te zien, mocht je dit scherm later nog eens terug willen halen, dat kan via in het menu Help → Show Basic Help.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.IntegoMacInternetSecurityX9-5.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


Eenmaal aan is het aan te raden een eerste scan uit te voeren. Daarbij is de Quick Scan leuk, maar aan de tijd (33 seconden voor ongeveer 790 GB op een TB SSD) is al te zien dat de naam Quick Scan goed gekozen is. Wil je echt weten of je rotzooi op je Mac hebt staan kies dan voor de Full Scan. Die duurde in dezelfde situatie ongeveer 24 minuten, maar vond dan ook keurig de rotzooi die ik vooraf expres naar binnen had gehaald, ook binnen niet niet uitgepakte .zip-bestanden. Zo'n scan moet je trouwens niet doen op het moment dat je jouw Mac hard nodig hebt, want tijdens deze scan wordt je Mac wel een stuk trager.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.IntegoMacInternetSecurityX9-2.jpg
Review: Intego Mac Internet Security X9


De beste beveiliging is natuurlijk nooit zulke troep naar binnen halen, want virusscanners kunnen natuurlijk alleen maar scannen op bedreigingen die bekend zijn. Als je (per ongeluk) iets naar binnen zou halen wat nog niet in de database staat dan zal ook Intego Mac Internet Security X9 je daar niet tegen kunnen beschermen.

Conclusie

Op een moderne Mac zal je geen merkbare vertraging ondervinden van Intego Mac Internet Security X9, behalve de weinige momenten dat de app even in actie moet komen. Het enige nadeel is dat deze app het Nederlands niet ondersteunt. Daarom krijgt het 4,5 van de te behalen vijf sterren.

 

 
Wil je zelf Intego Mac Internet Security X9 uitproberen dan kan dat voor een periode van 30 dagen gratis via deze link. Wil je het meteen kopen, dat kan op deze pagina, waarbij je op dit moment maar liefst 60 procent korting op de normale prijs krijgt.


Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Advertorial
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #1 geplaatst: 26 juli 2019 - 15:09
De link gratis of betalen moet omgedraaid worden.
geplaatst door: penseel
Het blijft een gedoe met die computers!
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #2 geplaatst: 26 juli 2019 - 15:53
Bedankt voor het seintje, de links staan nu wel goed.  :thumbs-up:
geplaatst door: Robert
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #3 geplaatst: 26 juli 2019 - 18:35
Nieuwsgierig na het lezen van dit informatieve artikel toch even op internet gezocht naar dit soort pakketten voor de Mac. Het is wat verwarrend. Zo kom ik op de site Macworld toch wat minder goede punten tegen. Het gaat hem met name om de actieve Ransomware monitoring. Een ander probleem is dat Windows virussen niet effectief geblokkeerd worden. Daartegenover staan weer sites die Intego op één plaatsen.

Intego 64 bits is in beta zodra het MacOs Catalina officieel gelanceerd wordt volgt een update Bron support Intego

Toch meen ik op internet de teneur te bespeuren dat Bitdefender beter scoort. Ik heb helaas geen ervaringen met beide pakketten dus ik kan dit niet beamen noch ontkennen. Ik laat me graag goed voorlichten. Wie heeft hier meer ervaring mee?
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #4 geplaatst: 26 juli 2019 - 21:00
Een 32 bits applicatie die een OS dat al jaren 64 bits is moet beveiligen? Dat lijkt me ongewenst, en in bepaalde gevallen onmogelijk. Die 4 sterren lijken me een paar te veel!
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #5 geplaatst: 26 juli 2019 - 23:33
@ MacFrankie: Was een foutje van mij en is inmiddels gecorrigeerd. De apps zelf zijn wel degelijk 64-bits, alleen voor de alerts-app kreeg ik een melding dat die in de toekomst niet meer zou werken (en waarvan ik dus aanneem  dat die 32-bits is).

Zal er later nog iets beter induiken, in de tussentijd sorry voor de verwarring.

@ Dhr JW Twel: Ik had ook rondgekeken en vond deze op veel plaatsen op nummer één, was ook de reden om akkoord te gaan met een Advertorial/Review.
geplaatst door: Robert
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #6 geplaatst: 27 juli 2019 - 00:39
Robert, laat me voor jouw vakantie 1 ding zeggen: die Advertorials zijn een zegen!
Remember alle Mackeeper en andere rotzooi hier vroeger?

Sinds de nieuwe MF heb ik hier geen énkele reclame ongewenst meer zien langslopen!
Advertorials zijn strak gelabeled, dus wie die niet wil lezen, hoeft ze ook niet te openen.

Wie wel wil lezen, kan ook nog eens netjes reageren. Wat bij gewone advertenties niet kan.
Sla je een advertorial wat mis, volgt er prompt een zinnig wederwoord.
Een mooie safeguard, dus.

Van alle verdienmodellen op fora lijkt dit me dus de elegantste oplossing. Bedankt!

Enne: geniet van je vakantie hee!
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it!
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #7 geplaatst: 27 juli 2019 - 08:47
Begrijp ik het goed dat als je dit programma koopt je Malewarebytes en Little Snitch niet meer nodig hebt?
geplaatst door: Photocell
Teveel om hier op te noemen
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #8 geplaatst: 27 juli 2019 - 12:31
Het korte antwoord is ja.

Het iets langere is dat bijvoorbeeld Little Snitch meer toeters en bellen heeft, maar in essentie hetzelfde doet.
geplaatst door: Robert
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #9 geplaatst: 27 juli 2019 - 15:55
Wat ik erg positief vind is het volgende:

Before testing we opened Intego Mac Internet Security X9’s preferences and enabled the option to scan mounted volumes, and we advise you to do this too. It means malware in apps you attempt to install via downloaded DMG archives are caught immediately.
Bron
Dit alleen al doet mij sterk overwegen om het pakket aan te schaffen.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #10 geplaatst: 28 juli 2019 - 09:29
Is nu dus in de aanbieding en meteen gekocht.
Kost nu € 18,64 daar kun je je geen bult aan vallen.
geplaatst door: Photocell
Teveel om hier op te noemen
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #11 geplaatst: 28 juli 2019 - 11:48
Zo net heb ik ook de Bundel Mac Internet Security X9 gedownload en de 30 dagen Trail versie geïnstalleerd maar zie nergens deze aanbiedingsprijs.
Direct bestellen via de site zie ik voor 1 jaar € 39,00 min 25% is € 29,99.
Via de uit het programma getoonde Pop-up moet ik zelf € 34,99 betalen.

Ben benieuwd hoe je aan die € 18,64 komt.
geplaatst door: srna513006
Mac Mini 2018  i5 256Gb 8Gb - iPad 4 Mini v12.0.x - iPhone XR - Apple TV 4e generatie
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #12 geplaatst: 28 juli 2019 - 12:20
Ben benieuwd hoe je aan die € 18,64 komt.

Volgens mij is dat de prijs die je betaalt als je klikt op de laatste link in het nieuwsbericht.
geplaatst door: anraadts
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #13 geplaatst: 28 juli 2019 - 13:15
Bedankt.. :thumbs-up:
Inderdaad, daar heb ik overheen gekeken.
Nu wel € 19,99 betaald voor 1 jaar.
geplaatst door: srna513006
Mac Mini 2018  i5 256Gb 8Gb - iPad 4 Mini v12.0.x - iPhone XR - Apple TV 4e generatie
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #14 geplaatst: 28 juli 2019 - 13:59
Mooi programma en met deze aanbieding zeker niet duur.
1 minpuntje, als je een scan uitvoert geeft deze niet aan hoelang het gaat duren.
geplaatst door: Photocell
Teveel om hier op te noemen
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #15 geplaatst: 28 juli 2019 - 14:20
Inderdaad, razendsnelle scan.
geplaatst door: srna513006
Mac Mini 2018  i5 256Gb 8Gb - iPad 4 Mini v12.0.x - iPhone XR - Apple TV 4e generatie
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #16 geplaatst: 28 juli 2019 - 15:33
Is VirusBarrier echt beter dan Avast? Dat laatste is gratis, maar heb ik op aanraden van Apple Communities gewist omdat er volgens hen geen virussen zijn voor de Mac. Ik gebruik alleen nog Malwarebytes 1.3.1.
geplaatst door: Mac Hammer Fan
2x Mac Pro 2009 Hex 3.33 + OWC SSD + Radeon 580 / Geforce 980; MacBook Pro 2015 QC 2.2; MacBook 2007 DC 2.2; G5 2005 Dual Core 2.3: iPhone SE, iPad 2018
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #17 geplaatst: 28 juli 2019 - 16:00
Dat is een goede vraag...

De primaire reden waarom ik hiervoor gekozen heb is n.a.v. de in deze topic in beeld gebrachte goede review en het verhaal daarbij.
Secondair ben ik van mening en dat komt in de review ook aan de orde dat gratis nooit gratis is en dat ik van mening ben dat als iemand iets 'gratis' aanbiedt er altijd een adder onder het gras zit en er zal nooit die aandacht aan het product worden besteed die wellicht aan een betaald goed product wordt besteed.
Maar ja, ieder zijn mening en ik vind dat ik voor € 19,99 mij voor 1 jaar geen buil kan vallen.

Ik zit straks weer 6 maanden in Spanje en daar zijn de WiFi netwerken toch net iets minder veilig en dan geeft het toch een iets veiliger (schijn)gevoel...
geplaatst door: srna513006
Mac Mini 2018  i5 256Gb 8Gb - iPad 4 Mini v12.0.x - iPhone XR - Apple TV 4e generatie
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #18 geplaatst: 28 juli 2019 - 18:00
Ik gebruik alleen nog Malwarebytes 1.3.1.
Hier ook alleen Malwarebytes.


geplaatst door: iEscape
met vriendelijke groet, iEscape
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #19 geplaatst: 29 juli 2019 - 12:07
In het nieuwsbericht stond eerst dat deze app nog niet helemaal klaar zou zijn voor Catalina omdat de alert-app nog 32-bits is (en dat wordt in die versie van macOS niet meer ondersteund). Na contact met Intego werd duidelijk dat de alert-app op dit moment nog 32-bits is, maar dat de 64-bits versie daarvan al klaarstaat.

Het gedeelte daarover is daarom aangepast.
geplaatst door: Robert
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #20 geplaatst: 29 juli 2019 - 12:20
Ik heb ook gebruik gemaakt van de aanbieding. Echter na betalingsbevestging (Paypal) na drie dagen nog geen serienummer, link of wat dan ook. Bericht gemaild naar de ontwikkelaar... geen reactie. Nu maar een dispuut geopend bij Paypal...
(En nee, ook niets in de SPAM...)
geplaatst door: Macteach
antw: Review: Intego Mac Internet Security X9
reactie #21 geplaatst: 29 juli 2019 - 12:41
@Macteach,

ik gebruik voor mijn PayPal account en apart e-mailadres, misschien kijk jij ook bij het verkeerde account?
geplaatst door: Photocell
Teveel om hier op te noemen