Reviews in de App Store worden nu serieus aangepakt
geplaatst: 25 januari 2017 - 13:46
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Reviews in de App Store worden nu serieus aangepakt
Dat App Stores tien jaar geleden nog helemaal niet bestonden en dat ze in eerste instantie af werden gedaan als iets wat helemaal niet nodig zou zijn is nu bijna niet meer voor te stellen. Het gemak dat een ingebouwde App Store levert zorgt voor veel gemak, zowel voor de ontwikkelaars als voor ons, de gebruikers.

Maar dat wil niet zeggen dat de App Stores perfect zijn, in tegendeel. Er klinkt al veel langer kritiek van beide kanten, dus zowel van de ontwikkelaars als van de gebruikers. Toen ruim een jaar geleden bekend werd dat de Phil Schiller de App Stores onder zijn hoede kreeg was al duidelijk dat daar een en ander aangepakt zou worden, dit keer zijn de reviews aan de beurt.

Veranderingen voor ontwikkelaars

De veranderingen bestaan op dit moment uit een nieuwe API voor ontwikkelaars, maar daar gaan wij zeker wat van merken. Bijvoorbeeld bij een zogenaamde 'pop-up' die je vraagt of je een waardering aan een app wilt geven.

Op dit moment ga je dan uit de app naar de App Store, dat verstoort dus wat je op dat moment in die app aan het doen bent. Met de nieuwe API is dat niet meer nodig, als ontwikkelaars die toepassen dan kunnen we direct vanuit de app zelf een review achterlaten.

De allerbelangrijkste vernieuwing voor ontwikkelaars is waarschijnlijk de mogelijkheid om antwoord te geven op de dingen die in reviews geschreven worden. Als daar een vraag of kritiek staat kan de ontwikkelaar daar voortaan een reactie onder zetten, waarschijnlijk is ook dit erg welkom voor beide partijen.

Veranderingen voor ons

De veranderingen zijn er duidelijk op gericht om het voor de gebruikers prettiger te maken. Zo kan een ontwikkelaar voortaan maximaal drie keer per jaar om een review vragen met een pop-up. En die teller wordt niet op nul gezet als de app in de tussentijd een update krijgt, dus maximaal die keer per jaar is ook echt maximaal drie keer per jaar.

De nieuwe API, met al deze veranderingen, zal op een gegeven moment de enige manier worden dat het nog moeilijk wordt om reviews te vragen. Wanneer de oude manier helemaal verdwijnt is nog niet bekend.

Wat er nog open staat

Eén probleem is in ieder geval nog niet opgelost, en laat dat nu net vaak de reden zijn dat ontwikkelaars je vaker om een review vragen. Als er een update is van een app dan zie je alleen de reviews voor die versie, en zal de ontwikkelaar daar dus weer om een review moeten vragen.

Het probleem voor Apple is dat some een update erg ingrijpend kan zijn, en oudere reviews laten staan in dat geval geen optie is, want die zouden dan geen betrekking meer hebben op de app die je op dat moment ziet.

Mocht Apple hier een oplossing voor weten te vinden dan zou dat erg welkom zijn, maar het lijkt eigenlijk een onoplosbaar probleem.

Als je nog meer wilt lezen over alle veranderingen die we in de App Stores gaan zien, die kan je op deze pagina lezen.

geplaatst door: Robert
Reviews in de App Store worden nu serieus aangepakt
reactie #1 geplaatst: 25 januari 2017 - 16:39
Citaat
Mocht Apple hier een oplossing voor weten te vinden dan zou dat erg welkom zijn, maar het lijkt eigenlijk een onoplosbaar probleem.


Bij de review vermelden op welke versie de review betrekking heeft?
geplaatst door: wimmoes
HD, drones, heli, bos
(Geen onderwerp)
reactie #2 geplaatst: 25 januari 2017 - 16:54
@ wimmoes: Volgens mij is dat nu al zo.

Maar dat betekent dat een nieuwe versie van een app (en dat kan een kleine update zijn) nog steeds altijd zonder reviews start. Of met reviews die mogelijk betrekking hebben op een app die enorm veranderd is.
geplaatst door: GeorgeM
(Geen onderwerp)
reactie #3 geplaatst: 25 januari 2017 - 17:06
Ik zie dat idd het versienummer er al bij staat. Dan denk ik dat je alle reviews bij het programma moet laten zien, gesorteerd op versienummer. Eventueel met een kopje.
geplaatst door: wimmoes
HD, drones, heli, bos