https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Robin ProLine is eerste deurbel met HomeKit veilige video
Tijdens de WWDC kondigde Apple HomeKit Secure Video aan, een nieuw protocol waarmee video-opnames zo goed versleuteld worden dat Apple er ook niet bij kan. In eerste instantie aangekondigd voor iOS 13, maar pas echt een feit sinds het uitkomen van iOS 13.2 eind oktober.

Apple houdt zelf bij welke apparaten werken met HomeKit, en onder de camera’s op die pagina vind er een aantal die al met Homekit veilige video werken. Maar onder de deurbellen staan er maar twee, en de Netatmo Smart Video Doorbell ondersteunt Homekit veilige video video nog niet. De andere, de Robin ProLine, staat daar nog als “Announced”, maar is inmiddels te koop in zowel Onyx Black als Space Gray. Hieronder zie je het iets oudere model.


De prijs en koop-opties

Let op, de voorgaande link brengt je naar de site van Robin Telecom Development zelf, daar kost deze deurbel 599 euro. Maar op de homepage van Robin vind je ook een link naar Amazon, daar kost dezelfde deurbel 545 dollar (491,40 euro).

Maar hoewel het Robin zelf is daar de de verkoper is, kan je daar niet vanuit Nederland of België bestellen. Vind je 599 euro teveel voor een deurbel, het lijkt voor de hand te liggen dat deze over een tijdje bij ons ook voor minder te koop zal zijn. Wat dit alles extra ironisch maakt, is dat Robin Telecom Development een Nederlands bedrijf is.

Meer weten?

Wil je meer weten over HomeKit veilige video? Op deze support-pagina van Apple zelf is een uitgebreide uitleg te vinden.

 #HomeKit #SecureVideo #iOS
geplaatst door: Robert