geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-BigSur-icoon.jpg
Safari kan binnenkort waarschijnlijk zoekresultaten samenvatten
Naast de nieuwe versies van al Apple’s belangrijkste besturingssystemen gaan we tijdens de WWDC waarschijnlijk ook nieuwe functies voor Safari zien. Daarbij is mogelijk ook al de optie om zoekresultaten samen te vatten, iets dat de Arc browser nu al doet.

Deze functie zou nu al in interne test-versies van Safari te vinden zijn, maar bij Apple zijn ze voorzichtig en dus staat dit standaard nog niet aan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ArcSearchResults0124-1.jpg
Safari kan binnenkort waarschijnlijk zoekresultaten samenvatten

klik of tap voor een grotere versie


Eenmaal ingeschakeld, wordt aangenomen dat de tool gebruik maakt van Apple's on-device AI-technologie - in het bijzonder het Ajax leermodel - om onderwerpen en sleutelzinnen binnen een webpagina te identificeren, waarop dan de samenvatting wordt gebaseerd.

Bij het selecteren van sleutelzinnen identificeert de software van Apple zinnen die uitleg geven of de structuur van objecten beschrijven, afhankelijk van de tekst in kwestie. Woorden die in een tekst worden herhaald en belangrijke zinnen worden herkend als tekstonderwerpen.

Als ze bij Apple gerust zijn over de resultaten dan zal deze functie dit najaar al zijn opwachting maken in onder andere iOS, iPadOS en macOS, en mogelijk dus ook al tijdens de WWDC in de demo’s worden gebruikt. Maar bij Apple zijn ze voorzichtig, en willen ze de idiote antwoorden die bijvoorbeeld Google’s AI geeft erg graag vermijden.#Safari
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Nelis00
Search Engine Podcast - Casey Newton

Mooie analyse over deze manier van zoeken en de consequenties dat in de directe toekomst gaat hebben voor websites/mediabedrijven.
geplaatst door: doctor_apple
Als we ons straks wel heugen dat de concurrent dit dus sinds januari 2024 heeft en dit dus een feature is die van Samsung gekopieerd is ...

Screenshot_20240528_122359_Samsung Internet.jpg Safari kan binnenkort waarschijnlijk zoekresultaten samenvatten


Screenshot_20240528_122438_Samsung Internet.jpg Safari kan binnenkort waarschijnlijk zoekresultaten samenvatten


Screenshot_20240528_122516_Samsung Internet.jpg Safari kan binnenkort waarschijnlijk zoekresultaten samenvatten