https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Samsung demonstreert plastic 'onbreekbaar' scherm
Terwijl het Gorilla Glass van Corning almaar sterker aan het worden is blijft het toch glas, een relatief zwaar materiaal dat bij een grote impact uiteindelijk toch altijd het loodje zal leggen.

Mogelijk dat Samsung daar een antwoord op heeft, dit bedrijf heeft net een demonstratie gegeven van een buigbaar OLED scherm gecombineerd met plastic dat ook buigbaar is. Dat kan erg grote klappen overleven, bijvoorbeeld met een hamer, zoals je in de video hieronder zelf kan zien.


Dit scherm is inmiddels trouwens gecertificeerd en ongetwijfeld een grote stap in de richting van toekomstige buigbare telefoons.

Samsung claimt ook dat het meerdere vallen van 1,2 meter met gemak overleeft, ook een val vanaf één meter zestig zou geen probleem zijn. De grote vraag lijkt nu vooral hoezeer het tegen krassen bestand is. Dit is meestal het zwakke punt van plastic, de hamer die Samsung in de video gebruikt is waarschijnlijk niet voor niets een rubberen model, een metalen hamer kan het waarschijnlijk nog niet aan.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Samsung demonstreert plastic 'onbreekbaar' scherm
reactie #1 geplaatst: 27 juli 2018 - 15:38
"Challenge accepted!"

Ik ben benieuwd naar wat er over een paar jaar gemeengoed is: flexibele schermen met een keiharde toplaag, robijn-schermen, Gorilla Glass v10. Zo onderhand is het scherm één van de zwaarste solide stukken van de hele telefoon, dus daar kan hopelijk nog wat winst in worden behaald :)
geplaatst door: Kapotlood
Deze handtekening mag net zo lang zijn als een Tweet. Maar dat doen we natuurlijk niet.
antw: Samsung demonstreert plastic 'onbreekbaar' scherm
reactie #2 geplaatst: 28 juli 2018 - 09:39
@ Kapotlood: ik neem aan dat je saffier bedoelt?  ;)

En als smartphones een stuk lichter worden dan moeten ze ook wel beter bestand zijn tegen vallen en dergelijke, want lichtere dingen laat je eerder uit je handen of je broekzak vallen.
geplaatst door: GeorgeM