https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Schematische tekeningen van iPhone X Plus en de budget versie
Het is al een tijdje een gerucht met een groot gehalte aan waarschijnlijkheid: deze herfst komt er een opvolger voor de iPhone X, een grotere iPhone X plus en een budget versie. De eerste twee krijgen OLED schermen, voor het scherm van de laatste is voor LCD gekozen.

De iPhone X Plus krijgt een 6,5 inch display terwijl de buitenmaten maar 157,2 x 77,1 mm zijn. De huidige iPhone 8 Plus is iets groter, 158,4 x 78,1 mm, terwijl die een 5,5 inch scherm heeft. Het is Apple dus gelukt om een groter scherm in een kleinere behuizing te krijgen. Verder valt op dat deze iPhone X Plus maar liefst drie lenzen heeft.


(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Die derde lens gaat waarschijnlijk een monochroom beeld opnemen, waardoor bij weinig licht de prestaties heel erg veel verbeterd kunnen worden. De Huawei P20 Pro gebruikt op dit moment deze techniek al, en de kwaliteit van foto's bij weinig licht daarvan is erg overtuigend

Het lijkt er op dat de 'gewone' opvolger van de iPhone X weer twee lenzen zal hebben. Dus ook hier reserveert Apple de beste prestaties op het gebied van fotografie weer voor het duurste en grootste model, net zoals bij de andere Plus-modellen tot nu toe.


(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

De 'kleinere' (en goedkoopste) versie zal 147,12 x 71,52 mm meten, dat is langer een breder dan de huidige 5,8 inch iPhone (143.6 x 70,9 mm). Het scherm is dan ook hier weer groter: 6,1 inch. Deze goedkoopste versie zal één lens krijgen en waarschijnlijk geen 3D Touch. Daarbij zou dit model de eerste generatie Face ID krijgen, terwijl de andere twee modellen overstappen naar de tweede generatie. De prijs zou ongeveer 300 euro lager liggen dan de iPhone X op dit moment.

Naamgeving

Voor de duidelijkheid, in dit artikel zijn de namen iPhone X, iPhone X Plus en 'kleinere' iPhone gebruikt. Maar over de naamgeving is nog niets bekend, deze namen zijn dus alleen gebruikt om zo duidelijk mogelijk te maken waar we het hier over hebben.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert