geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Security Update 2020-001 voor Mojave en High Sierra
Apple ondersteunt naast de huidige versie van macOS ook de twee voorgaande versies nog altijd als het aankomt op updates voor de veiligheid. Omdat er net een update uit is voor macOXS 10.15 Catalina kan je er dus vergif op innemen dat er voor Mojave en High Sierra ook een update klaar zal staan.

Gelukkig stelt Apple ons ook dit keer hierin weer niet teleur, voor beide versies staan dus keurig updates klaar. Heb je Mojave op je Mac staan dan zal deze update verschijnen in Systeemvoorkeuren, in High Sierra is dat nog in de App Store. Mocht dat bij jou (nog) niet het geval zijn, hieronder vind je de links naar allebei de updates. Meer informatie over alle beveiligingsupdates van Apple is te vinden op deze pagina van Apple Nederland. Maar als je informatie wilt die echt bij de tijd is, dan ben je beter uit op de Amerikaanse versie van diezelfde pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MojaveDarkModeMacBookAir.jpg
Security Update 2020-001 voor Mojave en High Sierra


En dan hier, zoals eerder beloofd, de links naar allebei deze Security Updates:


Wat te doen voordat je een systeemupdate installeert

Om te beginnen neem je met het installeren van een allereerste versies van een besturingssysteem altijd een risico. Ondanks al het beta-testen willen er nog wel eens bugs zijn die pas naar voren komen als miljoenen in plaats van duizenden mensen het testen. Maar je kan de risico’s natuurlijk wel enorm verminderen, onder andere door het maken van een goede backup.


Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, hoe dat werkt vind je hier. Maar dat heeft één nadeel, je kan van zo’n backup niet opstarten, dus als je terug wilt gaan ben je mogelijk extra tijd kwijt. Dat kan je vermijden door een backup te maken waar je ook van kunt opstarten, een zogenaamde bootable-backup. Dat kan bijvoorbeeld met  Carbon Copy Cloner. Dat programma heeft ook een aparte pagina speciaal voor iedereen die naar een nieuwe versie van macOS overstapt.

macOS installeren op een apart volume

Het is natuurlijk ook mogelijk om Catalina te installeren op een andere schijf, zodat je het op je gemak kan testen zonder wat voor stress dan ook. De uitleg hoe je dat het best doet is hier te vinden. Wil je liever niet met een aparte schijf werken, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een aparte partitie op je interne schrijf speciaal hiervoor aan te maken. #macOS #Mojave #HighSierra
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.