https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Steeds meer openbaar vervoer in Europa in Apple’s Kaarten-app
Recent kon je hier al lezen dat Apple klaar was met de grote update voor de Kaarten-app in alle staten van de VS. Wat betekende dat binnenkort Europa aan de beurt zou zijn. Inmiddels is het zover, en zijn de eerste verbeteringen ook bij ons merkbaar.

Daarbij gaat het vooral om het openbaar vervoer, waarvan nu bij ons nu veel meer lijnen en connecties verwerkt en te zien zijn. Dat is nu in ieder geval in Frankrijk, Spanje, Duitsland en bij ons, zowel in Nederland als België. Apple begon met het toevoegen van openbaar vervoer aan de eigen Kaarten-app in 2015, waarschijnlijk wordt in deze update alle nog ontbrekende data toegevoegd. Apple rijdt ook al meer dan een jaar rond in Europa met eigen auto’s om het straatbeeld vast te leggen, de kans dat Look Around over niet al te lange tijd hier ook zijn opwachting zal maken lijkt dan ook erg erg groot.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Kaarten-appOpenbaarVervoerAmsterdanEnBrussel.jpg
Steeds meer openbaar vervoer in Europa in Apple’s Kaarten-app


Dat bij deze uitrol nu Europa aan de beurt zou zijn is geen geheim, Apple's Senior Vice President of Internet Software and Services Eddy Cue zelf vertelde dit al eerder:

Citaat
We set out to create the best and most private maps app on the planet that is reflective of how people explore the world today,. It is an effort we are deeply invested in and required that we rebuild the map from the ground up to reimagine how Maps enhances people's lives — from navigating to work or school or planning an important vacation — all with privacy at its core.

We look forward to bringing this new map to the rest of the world starting with Europe later this year.


Nog even voor de volledigheid, om het openbaar vervoer in Apple's Kaarten-app te kunnen zien moet je onderaan wel eerst even op “Ov” tikken, in de schermafbeelding hieronder rood omlijnd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Kaarten-appOpenbaarVervoerAmsterdanEnBrussel-2.jpg
Steeds meer openbaar vervoer in Europa in Apple’s Kaarten-app
geplaatst door: Robert
antw: Steeds meer openbaar vervoer in Europa in Apple’s Kaarten-app
reactie #1 geplaatst: 20 februari 2020 - 15:56
Ik had hier vorige week woensdag inderdaad plezier van in Amsterdam. Werkte goed en naar mijn verwachtingen.
geplaatst door: imex
'They want to make the best computer'