geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Stella Low binnen jaar weg, veteraan Kristin Huguet Quayle nu hoofd PR
In mei vorig jaar kon je hier op MacFreak lezen dat Stella Low Apple’s nieuwe Vice President of Worldwide Corporate Communications geworden was. Maar kennelijk had ze het niet naar haar zin in Cupertino: inmiddels is ze alweer weg en is ze opgevolgd door Kristin Huguet Quayle.

Het is niet voor het eerst dat iemand van buiten niet blijkt te passen binnen de cultuur van Apple, dat ondanks de enorme grootte van het bedrijf eigelijk is georganiseerd als een startup. Dus zo min mogelijk lagen met managers, en de leiding altijd in handen van mensen die genoeg kennis hebben om echt te kunnen begrijpen wat er ‘onder’ hen gaande is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.KristinHuguetQuayle.jpg
Stella Low binnen jaar weg, veteraan Kristin Huguet Quayle nu hoofd PR


Bij de vervanging van Stella Low is er dan ook geen risico meer genomen, Apple’s nieuwe Vice President of Worldwide Corporate Communications is Kristin Huguet Quayle, een oudgediende.

Zij kwam voor het eerst in dienst bij Apple in 2005 en werkte niet alleen onder Katie Cotton en Steve Dowling, maar ook onder zowel Steve Jobs als Tim Cook. Daarbij maakte ze een aantal momenten mee waarbij PR het hoofd beslist koel moest houden. Bijvoorbeeld de enorme druk vanuit de FBI om een achterdeur in de versleuteling van iPhones te maken en de confrontatie met Epic Games over het beleid rond de App Store.

Toekomst

Naast de andere controverses die ongetwijfeld nog opduiken komt Apple de komende jaren waarschijnlijk met een aantal compleet nieuwe producten. Denk aan de AR/VR headset, als het lukt gevolgd door een AR-bril en mogelijk zelfs een Apple Car. De PR afdeling van Apple gaat het dus ongetwijfeld druk krijgen.

Apple zelf vertelde dit over de benoeming van Kristin Huguet Quayle:

Citaat
Kristin has played an instrumental role sharing Apple’s story of incredible innovation and strong values for more than 15 years. With an extraordinary depth of experience and a long track record of principled leadership, Kristin is uniquely suited for her new role overseeing worldwide communications.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.