geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Stella Low is nu Apple’s VP of Worldwide Corporate Communications
In de meeste gevallen komen de managers bij Apple uit het eigen bedrijf, maar zo nu en dan gebeurt het ook dat er iemand ‘van buiten’ komt. Dat is het geval bij Stella Low, nu Vice President of Worldwide Corporate Communications, die daarvoor een vergelijkbare baan bij Cisco had.

Met het aantrekken van talent van buiten zijn de ervaringen bij Apple wisselend. John Browett was bijvoorbeeld maar zes maanden hoofd van Apple Retail, volgens zijn eigen verklaring was de oorzaak dat hij simpelweg niet in de cultuur van Apple paste. Zijn opvolger, Angela Ahrendts, bleef vijf jaar en had wel succes in die positie, maar leek ook voor de volle honderd procent binnen Apple te passen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.StellaLowPortret.jpg
Stella Low is nu Apple’s VP of Worldwide Corporate Communications


Stella Low zal Steve Dowling vervangen, ook iemand die van buiten kwam. Maar dat was 16 jaar geleden, hij was dus duidelijk wel op zijn plaats bij Apple. De laatste 10 jaar daarvan had Steve Dowling de positie die Stella Low nu gaat bekleden, het is te hopen dat zij net zo goed binnen Apple gaat passen als hij deed.

Stella Low is trouwens nog niet te zien op de pagina waarop alle top-managers van Apple bij elkaar te zien zijn, maar bij Apple duurt het meestal wel even voordat iemand daar met portret en korte omschrijving te zien is.

MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.