geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Apple TV+ krijgt weer de hoogste cijfers, maar ook de laagste
De aanpak voor Apple TV+ om langzaam maar zeker een catalogus van hoge kwaliteit op te bouwen wordt duidelijk gewaardeerd door de kijkers. Dat weten we doordat onderzoek laat zien dat Apple TV+ van alle streaming services gemiddeld de hoogste cijfers krijgt op IMDb.

Maar dat goede nieuws heeft een tegenhanger, als we kijken naar de hoeveelheid content die beschikbaar op alle streaming services in de VS dan komt Apple TV+ daar als laatste, en blijkt het echt nog een dreumes te zijn. Daarbij is het trouwens de moeite om het vooral te vergelijken met Disney+. Die service groeit als kool en heeft ruim voldoende in de catalogus waar veel mensen ook erg tevreden over zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TotalAverageIMDbRating2021vs2022.jpg
Apple TV+ krijgt weer de hoogste cijfers, maar ook de laagste

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Daarbij zullen de meeste mensen nooit weten wat Netflix allemaal aanbiedt, op een gegeven moment voegt de grootte van een catalogus niet veel meer toe.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TotalContentAvailableUSStreamingServices.jpg
Apple TV+ krijgt weer de hoogste cijfers, maar ook de laagste


Nieuwe content op Apple TV+

Ondertussen wordt er door het team van Apple TV+ erg hard gewerkt aan het uitbreiden van de catalogus, hieronder een aantal clips en trailers van films en series die de komende tijd op Apple TV+ te zien zullen zullen zijn of recent aan de catalogus zijn toegevoegd.
 #AppleTVPlus
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: DirtyMay
't Is toch simpel ?

Bij Apple primeert kwaliteit boven kwantiteit.
En pas in een later stadium zal het kwantum vanzelf mee evolueren. 
Dus, wat is het punt ?

It's only the long run that counts.
geplaatst door: puk1980
Dus, wat is het punt ?
Het verschil is (op dit moment) in de hoeveelheid keuze die je hebt.

Als we de data uit het tweede grafiekje even voor "waar" aannemen (*), kun je bij Apple TV+ kiezen uit 131 goede films/series (6 of hoger), en bij Netflix uit 4752, oftewel zo'n 36x meer. Aan jou de keuze. Sommigen prefereren weinig/geen keuze boven "heul veul" keuze, vanwege keuze-stress.  :smile:(*) Ik vind dat IMDb scores met een korreltje zout genomen moeten worden.
geplaatst door: Cesar
Er zou best wel wat meer keus mogen zijn.
geplaatst door: ElectricCat
Ik ben in ieder geval positief verrast over  apple tv+ En een paar dagen geleden dan ook besloten te betalen als de proeftijd op is.
geplaatst door: iSan
We zijn ook tevreden over TV+, echter, we nemen alleen in winter abonnement af, dus alles weer laten opstapelen. In warmere maanden kijk ik sowieso veel minder TV.
geplaatst door: Mondo Cane
Netflix: gigantisch veel content waardoor je nauwelijks nog weet wat je moet kiezen. Daarbij kies je dikwijls verkeerd omdat het daar volgeduwd wordt met alles wat beweegt.

AppleTV+: erg weinig content, maar bijna altijd heel erg goed.

Daarbij kost de laatste service ook maar de helft. Dan kan je er nog Amazon Prime (ook veel goeie series) bijnemen ook. Dan is dat contentprobleem ineens opgelost.
Als je niet weet waar je naartoe gaat, zal ieder pad je daar brengen.
geplaatst door: Rene van den Abeelen
Disney+ heeft natuurlijk een volkomen andere achtergrond. Een 'nieuwe' tak van een bedrijf dat volgend jaar een eeuw oud is, altijd 'in de films' heeft gezeten en daardoor een catalogus met eigen producties heeft waar vrijwel niemand aan kan tippen. Tientallen films die tot de absolute klassiekers in de filmgeschiedenis behoren en die generatie na generatie deskundig worden opgepoetst en gepromoot. Niet verrassend dat 'veel mensen er erg tevreden over zijn'.