https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11Pro-lineup-icoon.jpg
Strategy Analytics: Apple wordt komend jaar grootste in 5G
Er zijn tech-analisten die doen alsof het een ramp is dat Apple 5G nog niet ondersteunt. Maar er zijn gelukkig ook mensen die zich realiseren dat Apple alleen al door de grote schare trouwe klanten hierbij nauwelijks wat te vrezen heeft. Ook terwijl Samsung op dit moment de marktleider in 5G is.

Apple is in de VS nog steeds zo groot, en wereldwijd ook nog steeds belangrijk genoeg, dat het komend jaar niet meer hoeft te doen dan drie iPhone's met 5G uit te brengen. Door de enorme aantallen iPhones die over de toonbank gaan zal Apple dan vanzelf nummer één hierbij worden. En ook de tweede plaats kan Samsung dan vergeten, door de dominante positie van Huawei in China zal dat merk bijna zeker op plaats twee komen te staan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.StrategyAnalyticsGlobal_5G_Smartphone_Vendor_Shipments_2020.jpg
Strategy Analytics: Apple wordt komend jaar grootste in 5G

klik op de afbeelding voor een grotere versie

In het grafiekje hierboven kan je duidelijk zien dat Huawei niet meer zo heel erg ver te gaan heeft voordat het Samsung van de eerste plaats in dit segment stoot. En ook hoe Apple daarna de andere twee zal domineren.

In dit onderzoek hebben ze bij Strategy Analytics eigenlijk niets bijzonders gedaan. Ze zijn er alleen van uit gegaan dat er niet plotseling iets drastisch in de markt zal wijzigen, en dat Apple komend jaar inderdaad iPhone's met 5G uit zal gaan brengen.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Strategy Analytics: Apple wordt komend jaar grootste in 5G
reactie #1 geplaatst: 18 november 2019 - 19:20
Maar is de wereld zelf al klaar voor 5G? Ik begrijp dat 5G heel veel zendpalen vereist die op relatief korte afstand van elkaar moeten staan, omdat het signaal snel afneemt. Is die infrastructuur er al?
geplaatst door: imex
'They want to make the best computer'
antw: Strategy Analytics: Apple wordt komend jaar grootste in 5G
reactie #2 geplaatst: 18 november 2019 - 22:05
@imex: dat zou hier in NL wel eens tegen kunnen vallen vanwege de grote hoeveelheid angstigen die op smoelboek iets engs hebben gelezen over 5G en 'straling' zonder te weten wat wat is.
geplaatst door: MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op http://www.macmiep.nl!
antw: Strategy Analytics: Apple wordt komend jaar grootste in 5G
reactie #3 geplaatst: 19 november 2019 - 05:18
En vergeet ook die ‘angstige’ overheden niet, die bang zijn voor al te veel invloed van Huawei, (lees Chinese overheid), (lees spionage), bij het plaatsen van de infrastructuur voor 5G.

En natuurlijk de USA die haar voorsprong op dit gebied in gevaar ziet komen.
geplaatst door: ouwemac
Sawadee Khab Khun