Streaming inmiddels goed voor 80 procent van de markt
geplaatst: 9 september 2019 - 12:55
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Streaming inmiddels goed voor 80 procent van de markt
Apple was een relatieve laatkomer in de markt voor streaming muziek, waarschijnlijk doordat het bedrijf zo lang succesvol was met de digitale verkopen ervan. Zo was Steve Jobs er in 2007 nog helemaal van overtuigd dat mensen liever muziek in hun bezit hadden.

Fast forward naar 2019, en inmiddels is in een nieuwe rapport van de Recording Industry Association of America te zien (PDF, 1 MB) dat streaming nu goed is voor maar liefst 80 procent van de hele markt. Dat gebeurde door een stevige groei van 26 procent, waarmee de omzet in die tak op 4,3 miljard dollar uitkwam (het totaal was 5,4 miljard). Digitale verkopen zijn er nog wel, maar inmiddels nog maar 9 procent van de totale markt, en hetzelfde percentage geldt ook voor de verkoop van muziek op fysieke dragers.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.RecordingIndustryAssociationOfAmericaRapport090919.jpg
Streaming inmiddels goed voor 80 procent van de markt


Wat in de cijfers in dit rapport verder vooral opvalt is dat het leeuwendeel van de inkomsten komt van de betaalde abonnementen. De inkomsten die komen door bijvoorbeeld de ‘gratis’ optie van Spotify (waar de inkomsten komen van adverteerders en de gebruiker betaalt met privacy) groeide weliswaar met 25 procent, maar waren in het totaal maar goed voor 10 procent. Andere grote aanbieders van muziek met advertenties zijn YouTube en Vevo.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.RecordingIndustryAssociationOfAmericaRapport090919-2.jpg
Streaming inmiddels goed voor 80 procent van de markt
Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert