geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
Support-document over Big Sur op 13-inch MacBook Pro 2013 en 2014
Vijf dagen geleden kon je hier op MacFreak al de waarschuwing lezen dat je met een 13-inch MacBook Pro 2013 of 2014 maar beter kon wachten met macOS Big Sur. Want er zijn meerdere meldingen van grote problemen, waarbij het zelfs mogelijk was dat de MacBook Pro helemaal onbruikbaar werd.

Inmiddels heeft Apple een aparte support-pagina voor dit probleem online gezet. Daar is de raad om eerst alle randapparatuur af te koppelen en geheugenkaarten te verwijderen, altijd een goed idee in dit soort gevallen. Werkt dat niet, dan raadt Apple aan eerst de SMC opnieuw in te stellen. En werkt dat ook niet, dan is de volgende stap het herstellen van de NVRAM of PRAM. Mocht dat allemaal niet helpen, dan is de raad om contact op te nemen met Apple zelf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS-BigSurCustomizedSafariStartpage.jpg
Support-document over Big Sur op 13-inch MacBook Pro 2013 en 2014


Opvallend is dat in het advies van Apple het opstarten in veilige modus niet voorbij komt, terwijl er online mensen te vinden zijn waarbij dat de oplossing bleek. Mochten alle pogingen tot het opnieuw instellen hierboven niet geholpen hebben dan kan je dat natuurlijk ook altijd nog proberen.

Baat het niet, dan zal het in ieder geval niet schaden. #MacBookPro #BigSur #macOS