https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Swift komt binnen in de top tien van populairste programmeertalen
Toen Apple de nieuwe programmeertaal Swift in 2014 introduceerde bleek al snel dat het veel aandacht kreeg van ontwikkelaars, door de beslissing om Swift open source te maken daarna leek Apple duidelijk te investeren in de de toekomst ervan.

Inmiddels kunnen we met een gerust hart zeggen dat Swift een succes aan het worden is, want het staat nu al op de tiende plaats op de ranglijst van RedMonk. Die tiende plaats is trouwens een gedeelde met Objective-C, grappig genoeg precies die programmeertaal waar Swift graag, waar mogelijk, de moderne opvolger en vervanger van wil zijn.Het is natuurlijk helemaal niet zo vreemd dat Swift relatief snel zo populair geworden is. iOS is tenslotte nog steeds een groot en succesvol platform dat veel ontwikkelaars trekt. Maar ook als je dat meerekent is het toch opvallend hoe snel het in de top tien heeft weten te komen, ontwikkelaars stappen nu eenmaal niet zo snel over naar een andere programmeertaal.

De tweede programmeertaal die erg snel groeit is er een die ook mobiel hoog in het vaandel heeft staan. Dat is Kotlin, dat inmiddels officieel door Google ondersteund wordt voor Android. Deze taal stond eind 2017 nog op de 46e plaats, in januari van dit jaar stond het op plaats 27.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)

geplaatst door: Robert
Google's Kotlin?

Kotlin is niet van Google, maar van JetBrains.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kotlin_(programming_language)
geplaatst door: puk1980
Ik luister nu naar Melt Yourself Down - 100% YES.
@ puk1980: je hebt helemaal gelijk, het "Google's" is verwijderd.
geplaatst door: Robert