geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProBlauw-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Teardown iFixit laat de extra’s van de iPhone 12 Pro Max duidelijk zien
Vanaf het moment dat de iPhone 6 Plus in september 2015 uitkwam heeft Apple steeds een grotere iPhone in het programma gehad die precies dat was, een grotere versie van de kleinere. Maar bij de iPhone 12 Pro Max zijn voor het eerst andere keuzes gemaakt.

Want in plaats van ‘simpelweg’ een grotere versie van de kleinere iPhone 12 Pro heeft de 12 Pro Max een aantal extra’s die verder gaan dan alleen de grotere maat. In de teardown van iFixit zijn die duidelijk te zien. Om te beginnen is dat de grotere L-vormige batterij, die 14,13Wh levert. Ter vergelijk, voor de batterij van de iPhone 12‌ is dat 10,78Wh. Die 14,13Wh is trouwens nog steeds minder dan de 15,04Wh die de batterij van de iPhone 11 Pro Max‌ leverde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12proMaxBatterij.jpg
Teardown iFixit laat de extra’s van de iPhone 12 Pro Max duidelijk zien


De andere verschillen die in deze teardown van iFixit naar boven komen waren door Apple tijdens de presentatie van alle iPhone 12 modellen al genoemd. Dat zijn de 47 procent grotere camera-sensor voor de standaardlens en de optische beeld-stabilisator voor de sensor. Dat laatste is opvallend, de optische beeld-stabilisatie wordt aan de lens gedaan, Apple’s keuze om de sensor te stabiliseren is dus opvallend.


Bij iFixit denken ze dat het mogelijk de enige oplossing was bij deze relatief grote lens met een maximaal diafragma van ƒ/1,6. Die waarde is ook opvallend, hoe lager die waarde, hoe meer licht die doorlaat. In de regel is daarbij ƒ/1,4 het maximaal haalbare, alleen lenzen die in speciale serie gemaakt worden halen lagere waardes. De ƒ/1,6 is dus behoorlijk indrukwekkend.Dat grote diafragma gekoppeld aan de grotere sensor levert volgens Apple een 87 procent betere prestatie in situaties waar weinig licht voorhanden is.

Citaat
Sorry to break it to you, but size does matter—at least when it comes to camera sensors. To achieve their alleged 87% improvement in low-light performance, the 12 Pro Max uses the biggest sensor in an ‌iPhone‌ yet. #iPhone