Test Foxconn een vouwbaar device voor Apple?
geplaatst: 17 november 2020 - 14:34
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneFoldableConcept-icoon.jpg
Test Foxconn een vouwbaar device voor Apple?
Dat er bij Apple ook gewerkt wordt aan vouwbare iPhone's is allang geen geheim meer, onder andere door het patent voor een ingenieus scharnier. De vraag lijkt vooral hoever Apple inmiddels is in dit proces en wanneer er echt een vouwbare iPhone, iPad of combinatie daarvan op de markt zal komen.

Als dit bericht van het Taiwanese Economic Daily News (via Google Translate) klopt, dan zouden er op dit moment onderdelen voor een opvouwbaar device voor Apple worden getest bij Foxconn. Daarbij zou het vooral gaan om de scharnieren, die tijdens deze testen 100.000 keer openen en sluiten goed moeten kunnen doorstaan. Voor het perspectief, bij laptops wordt dat tussen de 20.000 en 30.000 keer getest.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFoldableConcept.jpg
Test Foxconn een vouwbaar device voor Apple?


Over het design van het device is nog niet veel bekend, de schermen ervan zouden van Samsung komen. Er waren eerder al geruchten dat Apple schermen bij Samsung besteld had, maar die zijn tot nu toe nooit door andere bronnen bevestigd. En daarbij was het niet duidelijk of het wel om vouwbare schermen ging.

Gaat het inderdaad om een device met twee schermen met een scharnier, dan sluit dat ook aan op de informatie van Jon Prosser.


Mocht je naar zo’n device uitkijken, dan zou ik je aanraden je adem nog maar niet ervoor in te houden. Op dit moment lijkt het er op dat het pas op zijn vroegst in september 2022 uitgebracht zal worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFoldableConcept-2.jpg
Test Foxconn een vouwbaar device voor Apple?met dank aan forumlid ‘Nicodemus’, die dit nieuws als eerste meldde #iPhone
geplaatst door: Robert