geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Tip: hoe je een 64-bits iDevice kan blokkeren, en ook weer redden (Upd.)
Een tijdje geleden werd er ontdekt dat als je een 64-bits iDevice terugzet naar 1 januari 1970, het dan zal herstarten en zal blijven hangen op het Apple-logo. Dat geldt dus voor iedere iPhone vanaf de iPhone 5s, iedere iPad vanaf de iPad Air en de iPad mini 2 en de de 6e generatie iPod touch.

Dit werd gepresenteerd als een bug, in theorie is dat natuurlijk waar, maar dan wel een waarvoor je heel erg veel moeite moet doen om die sowieso 'tegen te komen'. Want spontaan zal het niet gebeuren, als je de datum van jouw iPhone terug probeert te zetten dan zal je merken dat het nog aardig wat moeite kost om die naar 1 januari 1970 terug te krijgen, niet iets wat per ongeluk gebeurt.

In de video hieronder kan je goed zien hoeveel moeite dat kost.In eerste instantie was er geen oplossing voor mensen die zo maf waren om dit op hun iDevice te doen, maar inmiddels is er toch een simpele manier gevonden waarmee je jouw iDevice weer werkend krijgt.

Dus als je iemand kent waarvan dit met hun iDevice gebeurd is, of iemand is zo flauw om het met die van jou te doen, het enige wat je dan moet doen is wachten tot de batterij helemaal leeg is. De datum zal zichzelf dan weer vooruit zetten, en je iDevice zal weer normaal werken.


Update: Apple heeft dit probleem inmiddels onderkend, en op deze support-pagina kan je lezen dat dit in een toekomstige update van iOS opgelost gaat worden.met dank aan forumlid 'an apple a day', die het nieuws in de update als eerste op ons forum meldde
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: an apple a day
Don't try this at home !!!

op 9gag stond het als easter egg en mijn zoon heeft het op zijn iPhone 6 gedaan.....

Sinds donderdag met Apple support bezig dit op te lossen maar helaas.

Batterij helemaal leeg laten lopen ? Dan kan kan je heel lang wachten daar er nog heel lang een rest spanning blijft. ( 3 dagen gewacht )

Vrijdag afspraak in de apple store om te kijken of het los halen van de batterij ( en weer verbinden ) wel werkt.

Apple komst wel binnenkort met een iOS update om dit op te lossen (zie hier)
Leer van andermans fouten, want het leven is veel te kort om ze allemaal zelf te maken.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.