https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Tip: weten wat er op Beats 1 speelt en heeft gespeeld
Beats 1 is het nieuwe radiostation van Apple en het goede nieuws is dat dit station gratis te beluisteren is (de andere stations werken alleen als je een abonnement op Apple Music hebt).

Als je iTunes 12.2 op je Mac hebt staan vind je het daar bovenaan, en het staat onderaan in de Music-app op je iDevice, als daar tenminste iOS 8.4 op staat. In beide gevallen gaat het om de optie "Radio".

En als je wilt weten wat er op Beats 1 draait op je iDevice of Mac is dat ook niet moeilijk. Op je Mac zie je het bovenaan in iTunes, op je iDevice vol in beeld of in de balk onderaan het scherm.

Maar wat als je een song hebt gehoord die al afgelopen is, en je wilt graag weten wat dat was? Dan brengt de Twitter-feed Beats 1 Plays @Beats1Plays uitkomst, want daarop wordt werkelijk iedere song live getweet en daar kan je dus de complete playlist zien.Bij de eerste 24 uur zie je steeds hoeveel uur geleden het was dat die track speelde, daarna moet je het alleen met de datum doen, en wordt het waarschijnlijk wat meer zoekwerk. Maar het zal waarschijnlijk niet vaak voorkomen dat je zo lang terug wilt zoeken voor de naam van de song die je voorbij hoorde komen.

geplaatst door: Robert
Tip: weten wat er op Beats 1 speelt en heeft gespeeld
reactie #1 geplaatst: 6 juli 2015 - 09:04
Wat heb ik aan een playlist als ik geen Twitter gebruik ? Waarom staat die playlist niet gewoon op internet `?
geplaatst door: Cees Sweere
Tip: weten wat er op Beats 1 speelt en heeft gespeeld
reactie #2 geplaatst: 6 juli 2015 - 10:08
Als je op de link klikt, dan kun je de lijst ook zonder Twitter account zien.
Zelf gebruik ik ook geen twitter en als ik naar de lijst kijk, dan zie ik daar aleen maar artiesten staan die mij, zo op het eerste oog, niets zeggen.
Waarschijnlijk niet de muziek waar ik van hou.

Ik hou het wel bij iTunes Match, dan kan ik mijn eigen muziek 'draaien'.
Steven Wilson, Pain of Salvation, Sufjan Stevens, Ayreon, IQ, J.J. Cale, Joe Walsh, Landmarq, Porcupine Tree, Peter Gabriel, RPWL, Shawn Philips, Storm Corrosion, Styx, OSI, The Nits en nog veel meer.

:thumbs-up:  :wink:
geplaatst door: PS-MacGek
MacBook Pro Retina 15" (Late 2013), Mac mini (2018). Mac Mini (2012), iPhone 11
Avatar made by Dale Humphries