https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TweakersLogo-icoon.jpg
Tweakers voegt refurbished producten toe aan prijsvergelijker
De prijsvergelijker Tweakers Pricewatch is er eentje die hier op MacFreak ook erg populair is, we zien regelmatig links daarvan op het forum gebruikt worden. Niet voor niets, want veel bezoekers hier hebben natuurlijk ook veel met tech, en het is de beste zoekmachine voor prijzen daarvan voor Nederland.

Voor alle gebruikers van datzelfde Tweakers Pricewatch is er nu goed nieuws, want bij het zoeken van de beste prijs zal voortaan niet alleen maar in het aanbod van nieuwe dingen gezocht worden, ook refurbished en andere net niet nieuwe producten worden voortaan in de zoekresultaten getoond. Goed nieuws voor iedereen die het om de beste prijs gaat, terwijl het niet persé splinternieuw hoeft te zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TweakersPricewatchSchermafbeelding.jpg
Tweakers voegt refurbished producten toe aan prijsvergelijker


Uit onderzoek onder de gebruikers van Tweakers bleek eerder dat 20 procent soms een refurbished product koopt, en dat maar liefst 85 procent het interessant zou vinden om refurbished en andere net niet nieuwe producten op Tweakers te kunnen vinden.

Maite de Jong, Manager Product Tweakers zegt er het volgende over:

Citaat
Bij de bezoekers leefde de wens om ook refurbished producten terug te kunnen vinden in de prijsvergelijker van Tweakers. Bij ons staan de bezoekers altijd centraal. Als zo’n grote groep van hen het interessant vindt om refurbished producten te zien in de prijsvergelijker, is dat voor ons reden om uit te zoeken of dat te realiseren is. Ik ben blij dat we dit nu ook hebben kunnen doen.

De winkels waarvan we voortaan niet helemaal nieuwe items in de resultaten van Tweakers Pricewatch zullen kunnen zien zijn op dit moment de volgende (in alfabetische volgorde):

 • Aces Direct
 • Cameratools
 • Centralpoint
 • Daan’s Magazijn
 • Foka Superstore
 • Informatique
 • Kamera Express
 • LaptopCentrale
 • Redable
 • Thats IT!
 • Wifimedia
 • Yourmacstore

Marcel Joosten, e-commerce director van Centralpoint, geeft er ook nog een ecologische draai aan:

Citaat
In 1991 begonnen en uitgegroeid tot de grootste circulaire IT-specialist van Europa zien wij graag dit soort initiatieven en doen we er vol trots aan mee. Refurb IT is goed voor het milieu en Tweakers laat dit nu ook als eerste zien in een onafhankelijke vergelijker, waardoor de klant een keuze heeft, met zichtbaar financieel voordeel.

Het toevoegen van refurbished en andere net niet nieuwe producten in de resultaten van Tweakers Pricewatch gaat in per 11 maart, het zou dus nu al actief moeten zijn.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Tweakers voegt refurbished producten toe aan prijsvergelijker
reactie #1 geplaatst: 12 maart 2019 - 18:36
Omdat ik best vaak Tweakers Pricewatch gebruik ben ik hier erg blij mee!   :thumbs-up:
geplaatst door: GeorgeM